Studiul 13

Joi , 28 iunie 2012

 

Ţi s-a întâmplat să-i auzi pe oameni plângându-se de faptul că membrii pleacă din biserică pe „uşa din spate”? Ei afirmă cu hotărâre că uşa din spate ar trebui închisă, dar nu ne spun şi cum să o închidem sau măcar unde se află această uşă. S-ar putea ca unele biserici care se bucură de creştere să creadă că uşa din spate este închisă, dar, în realitate, să nu observe că pe uşa din faţă intră mai multe persoane decât cele care ies pe uşa din spate. Situaţia aceasta este mai bună decât situaţia în care membrii care ies pe uşa din spate sunt mai mulţi decât cei care intră pe uşa din faţă. Totuşi dorinţa noastră este să-i păstrăm pe toţi.

Pentru a descoperi unde se află uşa din spate şi pentru a încerca să o închidem vom avea nevoie de nişte strategii care sunt într-adevăr evanghelistice, întrucât mandatul nostru nu este doar acela de a-i câştiga pe oameni pentru Dumnezeu, ci şi de a-i păstra.

5. De ce sunt importante întâlnirile regulate ale creştinilor? Când suntem împreună, cât de mult ne încurajăm unii pe alţii? Ce putem face pentru a ne încuraja mai mult? Evrei 10:25

Evrei 10

25. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.

De obicei, decizia de a părăsi adunarea nu este luată dintr-odată. Cei mai mulţi trec printr-un proces de părăsire tacită. După cum venirea la Hristos şi intrarea în biserica Sa a fost o călătorie, tot la fel procesul plecării este o călătorie. În general, ei nu părăsesc biserica în mod deliberat, ci pur şi simplu încep să se înstrăineze, să nu mai fie încântaţi şi mulţumiţi cu ceea ce se întâmplă în biserică. E posibil ca în unele cazuri să aibă dreptate. De aceea, este necesar să fim la curent cu experienţa creştină a celor din jur.

6. Cum ne poate ajuta aplicarea sfaturilor din Rom.14:13, Gal. 5:13 şi Ef. 4:32 să păstrăm închisă uşa din spate a bisericii? Ce puteţi face tu şi biserica ta pentru a pune în practică aceste adevăruri importante?

Romani 14

13. Să nu ne mai judecăm, dar, unii pe alţii. Ci mai bine judecaţi să nu faceţi nimic care să fie pentru fratele vostru o piatră de poticnire sau un prilej de păcătuire.

Galateni 5

13. Fraţilor, voi aţi fost chemaţi la slobozenie. Numai nu faceţi din slobozenie o pricină ca să trăiţi pentru firea pământească, ci slujiţi-vă unii altora în dragoste.

Efeseni 4

32. Dimpotrivă, fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.

O biserică iubitoare, care se ocupă de membrii ei, este biserica în care fiecare urmăreşte în primul rând relaţia personală cu Isus, fiecare este conştient de valoarea pe care i-o acordă Isus fiecărui om. Pentru a închide uşa din spate e necesar să ne apropiem de ceilalţi, să aflăm care sunt nevoile lor (în măsura în care vor să le împărtăşească) şi să le împlinim (pe cele adecvate). Lucrurile acestea nu le poate realiza niciun program al bisericii, ci numai fiecare membru în parte.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO