„Nu vă încredeţi în cuvinte înşelătoare” – profeţii şi închinarea

Studiul 9

20 august 2011

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Is. 1,11-15; 6,1-8; Is. 44; 58,1-10; Ier. 7,1-10; Mica 6,1-8.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Cine a făcut prorocii ca Mine (să spună şi să-Mi dovedească) de când am făcut pe oameni, din vremurile străvechi? Să vestească viitorul şi ce are să se întâmple!” (Isaia 44,7)

În cartea sa Părinţi şi copii, scriitorul rus Ivan Turgheniev a pus următoarele cuvinte în gura unui personaj: „Viaţa fiecărui om atârnă de un fir de păr, o prăpastie fără fund i se poate căsca la picioare în orice clipă, iar el îşi mai născoceşte şi singur tot soiul de neplăceri şi îşi otrăveşte existenţa”.

Dumnezeu ne oferă o viaţă mai bună. El ne oferă ocazia să-L urmăm, să-L iubim, să ne închinăm Lui şi astfel să ne ferim de multele probleme pe care am putea să ni le provocăm singuri.

Totuşi, viaţa creştină înseamnă mai mult decât simpla mărturisire cu gura. Săptămâna aceasta, vom vedea ce au spus câţiva profeţi despre cei care credeau că faptul că se închinau Dumnezeului adevărat, în Templul adevărat, în ziua adevărată de odihnă, era tot ce conta, indiferent de modul în care trăiau în restul săptămânii. Ideea aceasta este amăgitoare, o bună cale prin care să creăm singuri tot soiul de necazuri.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO