Studiul 7

6 august 2011

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citește: Ps.20,3;49;54,6;73;78,1-8;90,1.2;100,1-5;141,2.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Cât de plăcute sunt locașurile Tale, Doamne al oștirilor ! Sufletul meu suspină și tânjește de dor după curțile Domnului, inima și carnea mea strigă către Dumnezeul cel viu!” (Ps.84,1.2)

Cuvântul ebraic tradus cu „psalm” provine dintr-o rădăcină care înseamnă „a cânta cu vocea și cu acompaniament muzical”. Psalmii erau niște cântece specifice închinării israeliților. Textul s-a păstrat până în zilele noastre, dar nu și melodia. Ar fi extraordinar de frumos să putem asculta acești psalmi, cântați în limba în care au fost scriși și cu acompaniamentul instrumentelor de pe vremea aceea !

Textul Psalmilor lui David este profund și bogat, acoperind o mare varietate de subiecte și emoții, de la istoria lui Israel și până la durerile cele mai intime ale compozitorului, În acest sens, el ni se adresează și nouă, pe de o parte, pentru că biserica noastră își trage rădăcinile din istoria și experiența lui Israel și, pe de altă parte, pentru că ne regăsim personal în experiențele descrise. Totodată, este esențial să primim în sufletul nostru speranța exprimată în psalmi.

Săptămâna aceasta, vom studia despre Psalmi și câteva teme ale lor și îi vom analiza prin prisma relației lor cu tema închinării.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO