Studiul 12

12 martie 2011

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Gen. 1,27 – 2,25; Gen. 3; Ier. 10,12.13; Ps. 19,1-7; Mat. 6,25-34; Ps. 104.

Text de memorat: „Cerurile spun slava lui Dumnezeu şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui. O zi istoriseşte alteia acest lucru, o noapte dă de ştire alteia despre el.” (Ps. 19,1.2)

Dumnezeu i-a creat pe Adam şi pe Eva după chipul Său. Există vreo altă moştenire mai frumoasă decât aceasta? După aceea, El i-a aşezat în Grădina Eden. Mai există vreun loc desăvârşit ca acesta? Aşadar, atât ereditatea, cât şi mediul ofereau un echilibru perfect pentru a genera şi a conserva sănătatea deplină pentru minte şi corp.

Dar a apărut păcatul şi a distrus totul. Odată cu a doua generaţie, au intrat în lume invidia, ura şi violenţa. Şi natura a fost afectată de primele consecinţe ale păcatului, iar, în momentul în care păcatul a devenit intolerabil, potopul a schimbat pentru totdeauna faţa planetei.

Cu toate acestea, natura îşi mai păstrează încă frumuseţea de la început. Ea ne mai oferă încă resurse suficiente pentru a ne satisface nevoile de bază. Tot ea ne poate dărui bucurie, fericire şi bunăstare pentru a compensa parţial nefericirea provocată de păcat.

Astfel, în ciuda convulsiilor ei violente şi fatale uneori, natura poate fi o sursă de sănătate a minţii şi a trupului. De asemenea, ea poate deveni pentru noi un mijloc de apropiere de Creator, sursa oricărui lucru bun: „Orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1,17)

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO