STUDIUL 3

Vineri ,14 ianuarie 2011

Obosit peste măsură, [Ilie] s-a aşezat să se odihnească sub un ienupăr. Şi, stând acolo, s-a rugat să moară. … Fugar, departe de locuinţele omeneşti, cu inima zdrobită de o descurajare amară, nu dorea să mai vadă faţă de om. … În experienţa tuturor vin vremuri de descurajare cruntă şi dezamăgire amară, zile când amărăciunea le este partea şi le este greu să creadă că Dumnezeu mai este binefăcătorul cel iubitor al copiilor Lui de pe pământ, zile când necazurile hărţuiesc sufletul, până acolo încât moartea pare mai de dorit decât viaţa. În asemenea împrejurări, mulţi îşi pierd încrederea în Dumnezeu şi sunt duşi în robia îndoielii, în sclavia necredinţei. Dacă am putea, în acele situaţii, să vedem cu ochii spirituali semnificaţia providenţelor lui Dumnezeu, am vedea îngerii căutând să ne salveze de noi înşine, luptând să aşeze picioarele noastre pe o temelie mai tare decât dealurile veşnice. Atunci, o credinţă nouă, o viaţă nouă ar curge în fiinţa noastră.” – Ellen G. White, Profeţi şi regi, pag. 162

Întrebări pentru discuţie

1. Ai avut experienţe când ai văzut clar mâna lui Dumnezeu la lucru în viaţa ta, când credinţa ta a fost puternică, iar după aceea, te-ai descurajat şi te-ai îndoit de Dumnezeu şi de călăuzirea Sa? Ce ai învăţat din aceste experienţe? Cum îi poţi ajuta pe cei care trec prin situaţii similare?

2. De ce te simţi mai bine atunci când îi ajuţi pe ceilalţi? Pe de altă parte, de ce ne este atât de greu să le oferim altora din ceea ce avem? Cum putem să ne deprindem să renunţăm la noi înşine, ca să slujim mai bine nevoilor celor din jur?

3. Analizează-ţi stilul de viaţă. Ce mănânci şi ce bei? Faci exerciţiu fizic? Îţi mai rămâne timp liber? Ce schimbări poţi să faci ca să te simţi mai bine din punct de vedere emoţional şi fizic? Este adevărat că, în unele cazuri, oamenii au probleme psihice foarte serioase care trebuie să fie tratate de un specialist. Însă de multe ori, schimbările aduse în stilul de viaţă ne pot ajuta semnificativ.

4. De cât timp liber dispui? Cum ţi-l petreci? Ce poţi face în timpul liber pentru a întări relaţia ta cu Dumnezeu?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO