Studiu suplimentar
Citeşte capitolul „Atingerea credinţei” din Divina vindecare, de Ellen G. White.
„Singura cale pentru a creşte în har este aceea de a face în mod dezinteresat lucrarea pe care ne-a încredinţat-o Domnul Hristos, de a ne angaja cu întreaga noastră capacitate în ajutorarea şi binecuvântarea acelora care au nevoie de sprijinul pe care îl putem oferi noi. Puterea este rezultatul exerciţiului; activitatea este condiţia fundamentală a vieţii. Cei care se străduiesc să menţină un stil de viaţă creştin prin primirea pasivă a binecuvântărilor ce vin prin mijloacele harului, fără a face nimic pentru Hristos, pur şi simplu încearcă să trăiască mâncând, fără să muncească. Şi în domeniul spiritual, ca şi în cel fizic, acest fapt are întotdeauna ca rezultat degenerarea şi decăderea. Un om care refuză să-şi folosească membrele îşi va pierde în scurt timp capacitatea de a le folosi. Tot aşa, creştinul care nu va folosi puterile primite din partea lui Dumnezeu, nu numai că nu va reuşi să crească în Hristos, dar va pierde şi puterea pe care o avea.” – Ellen G. White, Calea către Hristos, pag. 80, 81
Întrebări pentru discuţie
• Ce alte asemănări există între exercitarea credinţei şi exerciţiile fizice? În ce privinţe nu le putem asemăna?
• Un şofer trece cu maşina pe lângă o femeie care face jogging. Deschide fereastra maşinii şi strigă la ea: „Oricum vei muri!” Deşi a fost nepoliticos, şoferul avea dreptate. Exerciţiul fizic este important, însă oricât de viguroşi am fi, nu trebuie să uităm niciodată că suntem muritori şi că, dacă Isus nu va reveni în timpul vieţii noastre, viaţa noastră, a tuturor, are un capăt. Nici cel mai bun program de exerciţii din lume nu ne va scăpa de moarte. Un stil de viaţă sănătos şi exerciţiul fizic nu ne duc la viaţă veşnică. Numai credinţa în Isus ne mântuieşte. De ce este bine să ţinem minte întotdeauna acest lucru?
• Dacă este posibil, prezentaţi grupei ultimele descoperiri ştiinţifice, cu referire la beneficiile exerciţiului. Ce concluzii putem trage? Cum îi putem ajuta pe membrii bisericii să conştientizeze mai bine aceste beneficii şi cum putem să-i convingem să facă mai multă mişcare?
• Fără să criticaţi pe cineva, priviţi la cei din jurul vostru. Puteţi observa clar dacă fac exerciţii fizice sau dacă au nevoie de un program mai intens de exerciţii? Cum puteţi să-i ajutaţi?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO