Beneficiile exerciţiului fizic (1)

Până acum, am studiat despre exercitarea credinţei. Am analizat câteva imagini din atletism folosite de Biblie pentru a arăta ce înseamnă viaţa de credinţă şi am aflat că trupul nostru este templul Duhului Sfânt (1 Cor. 6,19.20).

5. Ce ne spune Pavel în 1 Corinteni 6,19.20? Ce legătură există între aceste versete şi exerciţiul fizic?

1 Corinteni 6

19 Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri?
20 Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi, dar, pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu

Trupul nostru este un dar de la Dumnezeu, de aceea trebuie să avem grijă de el. Ştiinţa ne-a arătat, în nenumărate rânduri, că exerciţiul fizic este benefic pentru toate laturile fiinţei noastre. Desigur că nu toţi am fost chemaţi să alergăm un kilometru şi jumătate în patru minute. Însă aproape toţi putem să facem suficientă mişcare, ca să ne putem bucura atât de beneficiile fizice, cât şi de cele mentale şi spirituale.

Fiind creştini, noi nu suntem de acord cu filozofia greacă, în care se susţine că sufletul este nemuritor şi separat de trup. Nu credem acea afirmaţie păgână potrivit căreia trupul este rău. Mintea şi trupul nostru sunt deopotrivă darurile lui Dumnezeu şi se află într-o strânsă legătură unul cu celălalt. Starea fizică ne va influenţa starea mintală, iar aceasta, la rândul ei, ne va influenţa starea spirituală. Toate sunt legate între ele şi nu putem neglija un aspect al fiinţei noastre, fără ca alt aspect să fie afectat.

Cerinţele lui Dumnezeu trebuie aduse înaintea conştiinţei. Bărbaţi şi femei deopotrivă trebuie conştientizaţi de datoria de a fi stăpâni pe ei înşişi, de nevoia de curăţie, de eliberarea de orice poftă stricată şi obicei murdar. Ei trebuie să fie pătrunşi de înţelegerea faptului că toate puterile minţii şi ale trupului sunt darul lui Dumnezeu şi că este imperativ necesar să fie păstrate în cea mai bună formă posibilă, pentru slujirea Sa.” – Ellen G. White, Divina vindecare (ediţia 1997), pag. 109, 110

Cei care fac exerciţiu fizic pot confirma faptul că el aduce multe beneficii, iar vestea cea bună este că nu e nevoie să facem eforturi supraomeneşti pentru aceasta.

Cei mai mulţi dintre noi suntem ocupaţi, însă Dumnezeu ne-a poruncit să avem grijă de noi, iar exerciţiul este una dintre metodele importante de îngrijire. Cât timp faci exerciţii fizice? Ce scuze aduci ca să scapi de ele?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO