Să umblăm în lumină: îndepărtarea de păcat

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Ioan 3,19; 8,12; Rom. 3,10-20; 1 Tim. 1,15; 1 Ioan 1,5-2,2.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.” (1 Ioan 1,9)

În 1982, un obiect de artă modernă neobişnuit a atras atenţia multor curioşi. Era vorba de o puşcă ataşată de un scaun. Lucrarea de artă putea fi văzută numai dacă te aşezai pe scaun şi dacă priveai direct în ţeava puştii. Era însă o problemă: puşca era încărcată şi programată să tragă la un moment nedeterminat în următorii o sută de ani. Dar, uimitor, oamenii aşteptau la rând ca să se aşeze pe scaun şi să privească pe ţeava puştii direct la glonţ, în ciuda faptului că ştiau că aceasta putea să declanşeze în orice secundă. Culmea jocului cu moartea!

Din nefericire, oamenii fac la fel şi cu păcatul, imaginându-şi că pot să îl privească direct în faţă şi să plece din calea lui nevătămaţi. Dar, spre deosebire de puşcă, păcatul – dacă nu este tratat – îi va ucide în mod sigur.

Săptămâna aceasta, vom analiza problema păcatului şi soluţiile ei prin Isus Hristos.

O privire asupra studiului

Ce ne transmite Biblia când spune că „Dumnezeu este lumină”? Ce fel de înţelegeri greşite legate de realitatea păcatului a intenţionat Ioan să abordeze în aceste versete de început? Ce făgăduinţe ne înfăţişează el ca remediu pentru păcatul din viaţa noastră? De ce avem nevoie de aceste făgăduinţe?

Pentru studiul Bibliei la rând: Proverbe 431

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO