De la nechibzuinţă la credinţă –apostolul Petru

Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Fapte 2,14-40; 3; 5,1-11; 1 şi 2 Petru.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „’Doamne’, I-a răspuns Simon Petru, ’la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieţii veşnice.’” (Ioan 6,68)

Gândul central al studiului: Apostolul Petru a fost unul dintre stâlpii bisericii primare. Domnul Isus l-a schimbat pe Petru dintr-un ucenic înflăcărat, dar pe care nu te puteai baza, într-un stâlp al bisericii,
neclintit ca stânca şi plin de putere în predicarea Evangheliei.

Firea impulsivă şi sentimentală pe care a avut-o face din Petru un subiect de studiu interesant. El era un ucenic cu o inimă sinceră, dar şi a făcut multe greşeli. Istoria vieţii lui Petru ne ajută să înţelegem rolul emoţiilor şi al sentimentelor în viaţa creştinului. Atunci când te rătăceşti într-o pădure, simţurile nu-ţi sunt de prea mare ajutor. Poţi să vezi, să auzi, să simţi mirosul – şi totuşi să rămâi pierdut. Ai nevoie de o busolă şi de o hartă – ceva mai mult decât simţurile tale. La fel este şi cu viaţa spirituală. Ceea ce simţim nu constituie testul final pentru adevăr. Avem nevoie de ceva mai mult, de ceva din afara noastră. Avem nevoie de busolă şi de hartă. Emoţiile şi senti mentele constituie o parte vitală a vieţii creştine, dar nu cea mai importantă. Dacă nu avem grijă, ele pot deveni periculoase. Lui Petru, i-au adus de multe ori necazuri. Cu toate acestea, odată supuse Domnului, emoţiile şi zelul acestui ucenic au devenit instrumente pline de putere pentru lucrarea Sa.

Pentru studiul Bibliei la rând: Ieremia 20 – 41

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO