Pe urmele Maestrului: ucenicie practica

Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 8,14.15; 10,34-37; 28,18-20;
Luca 5,17-26.

 

Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Caci oricine va vrea sa-si scape viata o va pierde; dar oricine isi va pierde viata din pricina Mea si din pricina Evangheliei o va mantui. Si ce foloseste unui om sa castige toata lumea, daca isi pierde sufletul? Sau ce va da un om in schimb pentru sufletul sau?” (Marcu 8,35-37)
O privire asupra studiului: Care ar trebui sa fie motivatia noastra pentru a sluji ca ucenici? La ce fel de impotrivire trebuie sa ne asteptam? Ce fagaduinte avem atunci cand ne angajam in lucrarea de ucenicie?
Studiul din aceasta saptamana ne invita sa vedem implicatiile uceniciei. Sa urmarim ucenicia în actiune. Dumnezeu ne-a adresat chemarea, dar fiecare dintre noi trebuie sa o auda si sa-i urmeze indemnul. Thomas Cameron povesteste despre un renumit predicator care a spus ca lui i-ar fi placut „sa fi suflat aerul in orga lui Handel, sa-i fi ridicat lui Michelangelo pensulele cazute, sa-i fi tinut binoclul lui Cristofor Columb sau sa-i fi dus geanta lui Shakespeare. Daca oamenii considera o onoare sa faca un serviciu umil pentru marii eroi ai lumii, ce inseamna sa ai ocazia de a-L
sluji pe Mantuitorul oamenilor?” – A. Gordon Nasby, ed., Treasury of the Christian World, pag. 327

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO