Citeste Comentariul Biblic AZS, vol. 5, pag. 746-750, 973, 974; Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 41, 45, 46, 47, 48.
„Domnul nostru a zis: ’Daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti viata in voi insiva… Caci trupul Meu este cu adevarat o hrana si sangele Meu este cu adevarat o bautura’ (Ioan 6,53-55). Lucrul acesta este adevarat si pentru viata noastra fizica. Datoram chiar si viata aceasta pamanteasca mortii lui Hristos. Painea pe care o mancam este cumparata prin trupul Lui frant. Apa pe care o bem este cumparata prin sangele Lui varsat. Nimeni, sfant sau pacatos, nu mananca hrana zilnica fara a se hrani cu trupul si sangele lui Hristos. Crucea de pe Calvar este gravata pe fiecare paine. Se oglindeste in fiecare izvor de apa. Toate acestea le-a spus Isus cand a randuit simbolurile marii Sale jertfe. Lumina care străluceşte de la serviciul de împărtăşire din camera de sus sfinteste hrana pentru viata noastra zilnica. Masa familiei ajunge ca masa Domnului si fiecare masa este un act sfant.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 660

Intrebari pentru discutie

1. Ce inseamna sa mancam trupul si sa bem sangele lui Isus?
2. Insistati asupra ideii ca trebuie sa fim asemenea unor copilasi. Ce alte caracteristici descoperim in copii, datorita carora sunt niste exemple potrivite pentru noi? Cum putem fi mai copilarosi in credinta noastra? In acelasi timp, cum am putea sa cadem in extrema, ducand prea departe aceste caracteristici?
3. Studiul din aceasta saptamana a vorbit despre diferite inselaciuni cu care ne vom confrunta, ca ucenici ai lui Hristos. Care sunt cateva dintre inselaciunile cu care se confrunta biserica din tara noastra? Cum se manifesta? Sub ce fel de deghizari apar? Cat de usor este ca membrii nostri sa se lase amagiţi de ele? Ce puteti face, ca biserica, pentru a-i apara pe toti membrii de capcanele spirituale pe care le-ar putea intalni?
4. Care sunt motivele care ne-au fost date pentru a crede? Cu alte cuvinte, de ce suntem credinciosi? Ce dovezi avem pentru credinta noastra? Gandeste-te care sunt motivele pentru care crezi si apoi impartaseste-ti raspunsul in cadrul grupei.
5. Rezuma ce ai inteles tu ca inseamna experienta uceniciei. Care a fost aceasta experienta in cazul tau? Impartasiti-va experientele in cadrul grupei.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO