In Marcu 8,27-30, Isus ii intreaba pe ucenici cum este El perceput de ceilalţi. Dupa ce primeste raspunsul, ii intreabă cine cred ei ca este El. Asa cum ne descopera raportul biblic, dintre toti, Petru este cel care Il recunoaste pe Isus ca fiind Hristosul. Totusi, dupa aceea, Isus le cere, in esenta, sa nu spuna si altora lucrul acesta. De ce crezi ca a procedat asa? Nu era scopul Sau, prin tot ce facea, ca oamenii sa stie ca El era Hristosul?
7. De ce crezi ca le-a cerut Isus acest lucru? Poate exista aici o lectie pentru noi, ca ucenici, cu privire la faptul ca, inainte de a actiona intr-un anumit fel, trebuie sa luam in considerare vremurile si imprejurarile? Ioan 4,25-30
______________________________________________________________
______________________________________________________________
Merita sa remarcam ceea ce urmeaza, in relatarea lui Marcu. Raspunsul dat de Isus lui Petru ar fi trebuit sa fie pentru ucenici o confirmare a faptului ca El era Mesia. Imagineaza-ti ce trebuie sa se fi petrecut in mintea lor atunci cand Isus a inceput sa le spuna ce avea sa I se intample (Marcu 8,31). Si iata ca din nou Petru este cel care raspunde, acelasi Petru care doar cu cateva versete mai inainte Il recunoscuse pe Isus ca fiind Mesia (vers. 32).
8. Ce raspuns i-a dat Isus lui Petru? Ce mesaj deosebit de important este aici pentru toti aceia care aveau sa devina ucenicii Sai? Marcu 8,33-38
______________________________________________________________
Versetul 34 aduce un element important. Ni se spune ca, dupa ce Isus a chemat la El norodul impreuna cu ucenicii Sai, a inceput sa-i invete aceste lucruri importante cu privire la ce inseamna sa fii un urmaa, un ucenic al Sau. Cu toate ca, la vremea aceea, existau anumite lucruri pe care doar o categorie selecta avea privilegiul sa le cunoasca, mesajul transmis aici, in legatura cu moartea fata de eu, cu purtarea crucii, cu a pierde totul de dragul Evangheliei, trebuia sa fie auzit de toti aceia care voiau sa-L urmeze.
Cand a fost ultima data cand ai purtat crucea pentru Hristos? Ce spune
raspunsul tau cu privire la ce fel de ucenic esti in realitate? Ce schimbari ar
trebui sa faci si cum le poti face?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO