1. Citeste Ioan 1,35-51 si apoi raspunde la urmatoarele intrebari:
a. Cum a contribuit Ioan Botezatorul la pregatirea caii pentru chemarea acestor primi ucenici? Din ceea ce a făcut Ioan, ce putem invata pentru noi insine si pentru misiunea noastra, ca popor?

______________________________________________________________
b. Cat de importante au fost Scripturile pentru dispoziţia oamenilor de a-L
urma pe Isus? Ce mesaj exista aici pentru noi?

______________________________________________________________
c. Ce rol au avut ucenicii in a-i chema si pe alti oameni sa-L urmeze pe Isus?
Ce ne spune aceasta cu privire la chemarea noastra?
______________________________________________________________
d. Ce a facut Isus pentru a-l ajuta pe Natanael sa-si invinga prejudecatile?

______________________________________________________________
Dupa ce a stat putin timp cu Isus, Andrei nu numai ca a crezut ca Isus este Mesia, dar imediat a trecut la fapte, implinind ceea ce asteapta Invatatorul de la fiecare ucenic: sa raspandeasca bucuria uceniciei. Se pare ca Andrei a inteles un principiu vital al uceniciei. Ucenicia nu este ceva de uz personal si nici nu apartine doar unei comunitati inchise sau unui club exclusivist, ci este o experienta care trebuie impartasita cu alţii.
Din modul in care a raspuns Andrei la chemarea uceniciei se vede un model. Andrei a auzit cuvintele lui Ioan Botezatorul si L-a urmat pe Isus. Apoi, i-a spus fratelui sau, Petru, despre experienta sa si l-a adus la Isus, iar Petru a devenit si el un urmas al Invatatorului. In acelasi fel, noi auzim adevarul despre Isus, ne angajam sa-L urmam si apoi le spunem si altora despre El. Si lucrul acesta se repeta zi de zi, de la o margine la alta a lumii.
Daca ar trebui sa-i vorbesti cuiva despre Isus, ce i-ai spune? Cat de profunda este experienta ta cu Domnul? Ce ai putea sa spui despre Isus, astfel incat sa starnesti interesul acelei persoane de a-L urma?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO