Pentru studiul din aceasta saptamana, citeste: Mat. 4,18-22; 5,46; 9,10.11; Marcu 1,16-20; Luca 5,1-11; 18,10.11; Ioan 1,35-51.
Sabat dupa-amiaza

Text de memorizat: „Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile
nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad.”
(Evrei 11,1)

O privire asupra studiului: Cum au fost primele chemări la ucenicie? Ce rol a avut Scriptura in aceste chemari? Ce putem invata din chemarea lui Levi Matei? In ciuda numeroaselor deosebiri, care sunt cateva dintre elementele comune chemarii lui Levi Matei si chemarii la ucenicie, in general? Ce avantaje avem noi, astazi, fata de primii ucenici?
„Dupa atacarea Romei, cand a facut în fata soldatilor renumita sa declaratie care era si o chemare: ’Soldati! Nu am nimic sa va ofer in afara de foame, sete, privaţiuni şi moarte. Toti cei care-si iubesc tara sa ma urmeze!’, Garibaldi stia ca multi tineri curajosi aveau sa-l urmeze, acceptand foamea, setea si moartea.” – A. Gordon Nasby, ed., Treasury of the Christian World (New York: Harper and Brothers, 1953), pag. 92
Spre deosebire de chemarea lui Garibaldi, chemarea facuta de Domnul Isus nu s-a bazat pe dragostea de tara, ci pe dragostea de Dumnezeu. Aceasta chemare, desi este posibil sa insemne si foame, sete, lipsuri şi moarte, ofera in acelasi timp fagaduinta vietii vesnice. Şi acum, ca si atunci, sunt oameni care raspund chemarii Sale de a-L urma şi Ii consacra vietile lor; facand astfel, ei aduc o schimbare in bine in aceasta lume – pentru acum si pentru vesnicie.
In aceasta saptamana, vom continua sa analizam primele chemari la ucenicie si vom incerca sa extragem din ele lectii pentru viata noastra.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO