Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, cap. 74, „Ghetsimani” si cap. 78, „Golgota”.
„De trei ori a inaltat El ruga aceasta. De trei ori natura umana s-a dat inapoi de la acest sacrificiu final, care incorona lucrarea Lui. In acele momente insa, istoria neamului omenesc I s-a infatisat Rascumparatorului lumii. El a vazut ca, daca sunt lasati in voia lor, calcatorii legii trebuie sa piara. El a vazut starea de neajutorare a pacatosului. El a vazut puterea pacatului. Durerea si plansul unei lumi blestemate s-au infatisat inaintea Sa. El a privit soarta ei amenintatoare si a luat hotararea. El va salva, va mantui pe omul pacatos, coste aceasta oricat L-ar costa. El a acceptat botezul Sau cu sange si, prin El, milioane de oameni sortiti pieirii pot castiga viata vesnica. El a parasit curtile cerului, unde totul este imaculat, totul este bucurie si slava, pentru a salva singura oaie pierduta, singura lume din Univers care a cazut prin pacatuire. Si El nu Se va da inapoi de la lucrarea chemarii Sale. El va deveni jertfa de ispasire pentru un neam de oameni care, cu buna stiinta, au pacatuit. Ruga Sa respira acum numai supunere: ’Daca nu se poate sa se indeparteze de Mine paharul acesta, fara sa-l beau, faca-se voia Ta’.” – E. G. White, Hristos, Lumina lumii, pag. 690, 693

Intrebari pentru discutie:

1. Cum ne ajuta gandul ca Dumnezeu Insusi, in persoana Domnului Hristos, a suferit mai mult decat am putea suferi noi vreodata? Ce ar trebui sa insemne pentru noi faptul ca Domnul Hristos a suferit in locul nostru? Ce mangaiere ne poate aduce acest adevar uimitor? Aminteste-ti ca: „Toata suferinta care este consecinta pacatului a fost turnata in pieptul
Fiului Celui fara de pacat al lui Dumnezeu.” – E. G. White, Selected Messages, vol. 3, pag. 129
2. Discutati despre suferintele Domnului Hristos. Care au fost incercarile de foc prin care a trecut Mantuitorul? In ce sens se aseamana cu incercarile noastre? In ce sens difera? Ce lucruri putem invata, care sa ne fie de folos atunci cand ajungem in cuptorul de foc al incercarilor?
3. Care sunt fagaduintele biblice de care te prinzi atunci cand treci prin dureri si prin suferinte? Scrie-le, cere implinirea lor si impartaseste-le cu ceilalti membri ai grupei.
4. Scrie un paragraf in care sa rezumi studiul din acest trimestru, subliniind ideile care ti s-au parut cele mai importante. La ce intrebari ai primit raspuns? Ce nedumeriri ti-au ramas inca nerezolvate?

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO