RUGĂCIUNEA
… Iată de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatălui Domnului nostru Isus Hristos, din care își trage numele orice familie, în ceruri și pe pământ.
Efeseni 3:14,15
Ascultă ediția audio aici.
Noi, creștinii, facem parte din „marea familie a cerului și a pământului” – o familie în care sunt cuprinși băieții și fetele, bărbații și femeile, îngerii cerești, Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Însă, din nefericire, după intrarea păcatului în lume, Diavolul și-a început lucrarea de distrugere a familiei. Am ajuns astfel să nu mai știm cum ar trebui să arate o familie creștină. Nu că nu ne-am prețui părinții ori familia în care am crescut, ci că în generația actuală familia disfuncțională nu mai este excepția, ci norma. Există o singură cale de a avea bucuria și pacea cerului în casa noastră: aducerea Domnului Isus Hristos în familie.
În afară de timpul devoțional personal, una dintre cele mai bune căi de a reface unirea cu Domnul Isus Hristos este aceea de a cultiva obiceiul important al timpului devoțional al familiei.
Închinarea împreună este la fel de importantă pentru familie cum este timpul devoțional personal pentru un individ. Timpul dedicat închinării în familie este o ocazie de a ne exprima recunoștința pentru binecuvântările primite și de a conștientiza nevoia de a căuta „mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui” (Matei 6:33). Închinarea regulată în familie Îl invită pe Domnul Isus să ocrotească familia, creează o atmosferă spirituală și îi unește pe membrii familiei.
Iată câteva idei preluate din cartea Îndrumarea copilului, pp. 519–522, pentru a înființa altarul în familia ta.
– Fixează ora de închinare dimineața și în jurul apusului soarelui.
– Tata conduce altarul, iar în absența lui, mama.
– Cere protecția îngerilor.
– Să fie scurt și interesant.
– Să nu depindă de împrejurări.
– Elementele închinării în familie:
» Rugăciunea de deschidere
» Lectură (o povestire sau un pasaj din Biblie)
» Intonarea unui imn
» Rugăciunea de închidere
Să nu fie neglijat nici când aveți musafiri.
Săptămâna aceasta, începe să practici în familia ta închinarea de dimineață și de seară!
autor: Costel Chirilianu
Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO