Atunci I-au adus niște copilași, ca să-Și pună mâinile peste ei și să Se roage pentru ei. Dar ucenicii îi certau. Și Isus le-a zis: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.”
Matei 19:13-15

Ascultă ediția audio aici.

Copiii sunt moștenirea lui Dumnezeu. Sufletul copilașului care crede în Hristos este la fel de prețios în ochii Lui ca îngerii ce stau lângă tronul Său. Ei trebuie să fie aduși la Hristos și educați pentru Hristos. Trebuie să fie îndrumați pe calea ascultării, nu dedați poftelor și vanității.

Atunci când ucenicii au căutat să le îndepărteze pe mamele care îi aduceau pe cei mici la Hristos, El le-a mustrat îngustimea credinței, spunând: „Lăsați copilașii să vină la Mine și nu-i opriți, căci Împărăția cerurilor este a celor ca ei.”

El era întristat de faptul că ucenicii mustrau mamele pentru că-și aduceau copiii la El; prin cuvinte sau acțiuni, ucenicii transmiteau că harul Său era limitat, iar copiii ar trebui ținuți departe de El. (…)

O mare responsabilitate este așezată pe umerii părinților, deoarece educația și instruirea care formează destinul veșnic al copiilor și tinerilor sunt primite din fragedă pruncie. Misiunea părinților este aceea ca, neobosiți și conștiincioși, să planteze în inima copiilor lor sămânța bună: aceea care va aduce o recoltă de obiceiuri bune, adevăr și ascultare de bunăvoie.

Obiceiurile corecte și virtuoase formate în tinerețe își vor pune în general amprenta în drumul fiecăruia prin viață. În cele mai multe cazuri, cei care Îl onorează pe Dumnezeu și cinstesc binele vor fi găsiți ca având lecția învățată înainte ca lumea să-și imprime chipul păcatului asupra sufletului. (…)

Oh, dacă părinții ar fi cu adevărat fiii și fiicele lui Dumnezeu! Viața lor ar fi atunci plină de lucrări bune. O atmosferă cerească le-ar înconjura sufletul. Cererile lor cele mai arzătoare după har și îndrumarea Duhului Sfânt s-ar ridica până la cer, iar religia s-ar răspândi prin intermediul casei lor precum razele pline de lumină și căldură răspândite pe pământ (That I may know Him, p. 40).

autor: Ellen G. White

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO