Încredințează-ți soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, și El va lucra!
Psalmii 37:5

Ascultă ediția audio aici.

Într-o relație, încrederea este esențială. Simțământul că te poți bizui pe cel de lângă tine, că poți conta pe celălalt în orice situație, că este un punct de sprijin la nevoie, oferă un sentiment de liniște interioară, de pace sufletească.

Cândva, demult, un prieten înțelept mi-a dat un sfat: „Scaunul cu trei picioare nu poate fi dărâmat.” Multe relații șchiopătează, chiar suferă, pentru că lipsește de acolo Cineva. Este singura Persoană care nu numai că este permisă într-o relație, ci chiar este imperios dorită în ea. Ai încredere că El va lucra totdeauna spre binele tău. „Asigurarea aceasta este cuprinzătoare și nelimitată, și Cel care a dat-o este credincios în îndeplinirea ei. Dacă nu primim lucrurile pe care le-am cerut chiar atunci când ne-am rugat, trebuie totuși să credem că Dumnezeu aude și că El va răspunde rugăciunilor noastre” (Ellen G. White, Calea către Hristos, p. 96).

Este adevărat, uneori ne dăm seama mai târziu că am pornit greșit. Alteori, din diverse motive, lucrurile se alterează pe parcurs. Oricare ar fi dificultatea apărută pe parcursul relațiilor, a vieții în general, există soluții, chiar dacă noi nu le vedem. Prietenul nostru ceresc are multe remedii acolo unde noi nu vedem niciunul. Trebuie doar să ne încredem în El. Să cerem sfatul Lui mereu, nu doar în situații de criză. Într-o relație, încrederea se dezvoltă și se cultivă.

Cu toții vrem să fim fericiți. Mai ales în relații, în căsătorie. De aceea, să nu uităm regula de aur a Sfintei Scripturi: întâi oferă tu ceea ce vrei să primești (vezi Matei 7:12). Cere sprijinul lui Isus Hristos la fiecare pas, chiar și când pare că nu ai avea nevoie. Pentru că ai nevoie. „Dacă nu zidește Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzește Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzește” (Psalmii 127:1).

Nu uita: scaunul cu trei picioare nu poate fi dărâmat.

autor: Mutnean Rezső-Károly

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO