„Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu; uitați-vă cu băgare de seamă la sfârșitul felului lor de viețuire și urmați-le credința!” (Evrei 13:7)

Ascultă ediția audio aici.

Născut la București, într-o familie de evrei, Richard Wurmbrand a fost atras de comunism în perioada adolescenței, a urmat cursurile unei școli politice la Moscova, între anii 1927 și 1929, apoi a abandonat orientarea comunistă și s-a convertit la creștinism, pentru ca mai târziu să petreacă peste paisprezece ani în închisorile comuniste pentru activitățile sale creștine, care au atras adversitatea autorităților vremii.

Atât în închisoare, cât și după eliberare, Wurmbrand a predicat mesajul iubirii și al iertării lui Hristos, luptând totodată pentru drepturile creștinilor persecutați din întreaga lume.

După anii de detenție, a fost eliberat, iar în 1965 a părăsit țara împreună cu familia. În 1966 s-a stabilit în SUA, unde a înființat misiunea creștină Glasul Martirilor, o organizație care lupta împotriva persecuțiilor îndreptate împotriva creștinilor de pe toate continentele.

După Revoluția din decembrie 1989, Wurmbrand s-a întors în vizită în România, unde a depus flori la mormintele torționarilor săi. A predicat pretutindeni iubirea creștină și iertarea în numele lui Hristos.

Lucrarea sa în slujba lui Dumnezeu și a semenilor săi n-a încetat nici în timpul anilor grei ai războiului, nici mai târziu, sub teroarea comunistă, și a continuat până aproape de sfârșitul vieții. Cele optsprezece cărți valoroase scrise după ce a scăpat din lagărul comunist, traduse în peste șaptezeci de limbi, descriu anii petrecuți în închisorile comuniste din patria sa, România.

Alte fapte de vitejie s-ar putea să se uite, dar o credință autentică în Hristos este cea mai valoroasă moștenire lăsată generațiilor viitoare. Aceasta va fi mereu reîmprospătată în mintea generațiilor care se ridică.

Roagă-te pentru statornicia credinței tinerilor!

Provocare:

Povestește-i unui tânăr/unei tinere o experiență proprie cu Dumnezeu!

Alin Cătinean
Conferința Transilvania de Sud

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO