„Faceți-mi bucuria deplină și aveți o simțire, o dragoste, un suflet și un gând.” (Filipeni 2:2)

Ascultă ediția audio aici.

Orice echipă funcționează pe baza unor reguli stabilite de comun acord între toți membrii care o alcătuiesc și se fundamentează pe corectitudine, respect, influență reciprocă și colaborare.

Este familia ta o echipă? Dacă nu ești sigur, încearcă să răspunzi la următoarele întrebări: Care sunt lucrurile la care excelează copiii mei? Dar soțul sau soția mea? Care sunt pasiunile lor? Ce rol pot avea ei în echipa familiei noastre? Au dreptul la liberă exprimare, la opinie personală? Ce obiective ne propunem pe termen scurt? Care este scopul nostru suprem? Cine este liderul?

Dacă s-a pierdut acest spirit de echipă în familia ta, trebuie să începeți să faceți ceva împreună. Poate că e mai simplu ca fiecare să-și vadă de treburile sale, însă nu și mai plăcut. Spiritul de echipă insuflă energie și entuziasm, oferă soluții, propune direcția de lucru și obiectivele care dau sens vieții. Fără acestea, nu va exista nici motivație, nici efort, deci nici rezultate remarcabile. Deși sunt mai mici, copiii trebuie să simtă că fac parte din echipa familiei. Îi putem implica activ, le putem cere părerea cu privire la anumite proiecte comune sau îi putem ruga să ducă la îndeplinire o anumită sarcină. Le transmitem astfel că îi prețuim, că sunt talentați și speciali și că se pot descurca. Acest sentiment de apartenență favorizează cunoașterea unor emoții pozitive. În felul acesta, vor fi motivați să contribuie la bunul mers al echipei. Treburile casnice sau îndatoririle zilnice nu trebuie să fie însă pe primul loc, răpind timp prețios și consumând energie. Familia va fi cu adevărat o echipă dacă membrii ei vor fi împreună și la momentele de închinare ale zilei. Dumnezeu să conducă fiecare echipă care ia naștere în familiile noastre!

Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă!

Provocare:

Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

Poliana Banu
Conferința Oltenia

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO