Schimbarea Sabatului
„Le-am dat şi Sabatele Mele, să fie ca un semn între Mine şi ei, pentru ca să ştie că Eu sunt Domnul care-i sfinţesc.” Ezechiel 20:12
„Pe măsură ce Iudeii s-au depărtat de Dumnezeu, şi au încetat să se împărtăşească prin credinţă de neprihănirea lui Hristos, Sabatul şi-a pierdut semnificaţia pe care o avusese la început pentru ei.” Hristos Lumina Lumii, pag. 283. Este oare posibil ca semnificaţia Sabatului pentru tine la ora actuală să fie în proporţie cu experienţa pe care tu o ai în privinţa neprihănirii prin credinţă? „Pentru ca să poată ține sfântă ziua Sabatului, oamenii trebuie să fie ei înşişi sfinţi. Trebuie ca prin credinţă ei să devină părtaşi ai neprihănirii lui Hristos.” Ibid. Sabatul a fost un semn al despărţirii de idolatrie, care înclude adorarea eului. Această adorare a eului la rândul ei conţine ideea că noi ne putem mintui singuri. Când mă rup de idolatrie, eu resping de fapt ideea că mă pot mântui singur, şi mă încred numai în neprihănirea lui Hristos. Aceasta este ceea ce reprezintă Sabatul.
Sabatul este un semn al legăturii noastre cu Dumnezeu. Dacă ai probleme în înţelegerea Sabatului, şi pui sub semnul întrebării importanţa lui, poţi să fii sigur că ai probleme mari şi în altă direcţie. Dacă ţi se pare că Sabatul este ceva ce te târăşte în jos, dacă eşti obosit de rutină, şi aştepţi cu nerăbdare ca soarele să apună, atunci probleme încea mai gravă nu o constituie Sabatul ci mai mult decât atât. Problema înare de a face cu legătura dintre tine şi Domnul Isus. De multe ori noi ne adunăm şi judecăm un prelat din Roma pentru tenacitatea de care a dat dovadă în schimbarea Sabatului. Dar dacă tu te-ai rupt de la adânca dependenţă de Isus Hristos ca prieten personal şi Mântuitor, şi dacă nu-L cunoşti pe El, atunci şi tu însuţi ai schimbat Sabatul de asemenea. Cu mult înainte ca Sabatul să fi fost schimbat de Constantin şi consiliul episcopal, el a fost schimbat în inimile multor oameni. Şi când această schimbare se petrece în inima oamenilor, este numai o chestiune de timp ca el să fie schimbat şi în calendar. Între aceste două schimbări există o legătură strânsă.
Dacă ai probleme cu Sabatul şi el ţi se pare o rutină formală, aş dori să-ţi sugerez ca în loc să neglijezi această doctrină, să faci din Sabat ceea ce Dumnezeu a întenţionat încă de la început ca el să fie. Aceasta se poate realiza prin a ne întoarce la Isus Hristos ca și Creator al nostru, la Isus ca Răscumpărător al nostru, şi la El ca Sfinţitor al nostru, într-o zilnică comuniune cu El.
Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO