Căci El mă va ocroti în coliba Lui în ziua necazului, mă va ascunde sub acoperișul cortului Lui și mă va înălța pe o stâncă.
Psalmii 27:5

„A ascunde” înseamnă a pune la adăpostul vederii; a ascunde pentru adăpost sau protecție; a ține secret. Eu și soțul meu locuim într-o casă situată pe o suprafață de teren destul de mare. Unul dintre cele mai satisfăcătoare aspecte ale acestei vieți este acela de a fi în natură. Ne considerăm oaspeți pe proprietate. Zilnic vedem multe specii de păsări, veverițe pline de viață și cerbi blânzi care se opresc pe aici. O perioadă interesantă a anului este primăvara, când gâștele noastre se întorc la iaz. În fiecare an, pregătim o locuință pentru prima pereche care se întoarce. Ele sosesc, gâsca cuibărește, gâscanul o protejează și, nu după mult timp, suntem martori la bobocii de gâscă care vin pe lume. Unitatea familială este completă, iar ei rămân aproape unul de celălalt în timp ce tatăl se plimbă în jurul lor și îi ține în siguranță.

Îmi place să văd cum mama găsește loc sub aripile ei pentru a-și ține puii la căldură, uscați și în siguranță. Îmi aduce aminte de modul în care Dumnezeu plutește deasupra tuturor copiilor Săi, protejându-i.

Există momente în care ne ascundem de agitația vieții atunci când aceasta se închide în jurul nostru. Ne ascundem de lucrurile care ne copleșesc, de oamenii care par să ceară prea mult de la noi sau când simțim că nu putem face lucrurile suficient de bine. Uneori ne ascundem de emoțiile noastre.

Atunci când suntem tulburați, răniți, confuzi sau speriați, putem găsi alinare la cei mai apropiați de noi. Dar nimic nu ne va ușura complet necazurile și nu ne va da pace decât brațele întinse ale lui Isus. El ne invită să ne odihnim în El – adevărata noastră ascunzătoare. Ar trebui să dorim să ne întoarcem spre El ca Dătător al păcii și Protector al nostru.

Iubesc aceste cuvinte ale lui William O. Cushing, din imnul „Sub aripile Lui”.

„Sub aripile Lui stau în siguranță,
Deși noaptea se adâncește și furtunile sunt sălbatice,
Cu toate acestea, mă pot încrede în El, știu că mă va păzi,
El m-a răscumpărat și sunt copilul Lui.”

Prieteni, să nu uităm niciodată marea Lui iubire pentru noi!  

autor: Pat Baska

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO