Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. Dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, pentru ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic.
Iacov 1:2-4

Aseară mi-am închis pisica de zece ani, BarbyQ, în spălătorie și am pus deoparte toată mâncarea. I-am dat doar apă. Apoi, în această dimineață, mi-am pus pisica într-un coșuleț și am urcat-o în mașină. Am dus-o la veterinar și am lăsat-o acolo.

De ce? La ultimul control, veterinarul a spus că dinții lui BarbyQ sunt un dezastru. Doi dintre molarii din spate sunt acoperiți de tartru. După ce a analizat dieta pisicii, a concluzionat că problema este genetică. Așadar, având în vedere posibilitatea ca infecțiile dentare să treacă prin fluxul sanguin și să cauzeze probleme la organele principale și angajamentul meu de a avea grijă de animalele mele, astăzi i se curăță dinții – sub anestezie.

Dar BarbyQ nu înțelege. Aseară a trebuit să o țin într-un țarc, așa că nu a mâncat după miezul nopții. Este o pisică deșteaptă și poate deschide singură recipientul cu mâncare pentru câini. Așa că și-a petrecut noaptea în spălătorie, cu litiera ei, apă și o pernă pentru confortul somnului. Nu a fost fericită. Dimineață i-am putut auzi mieunatul din spatele ușii. Totuși, am lăsat-o acolo până când a fost timpul să plec.

Am așezat ușa de plasă spre mine, pe scaunul pasagerului. Ea a protestat. Mi-am trecut degetele prin plasă. Ea s-a liniștit, lăsându-și capul pe ele. O dată în timpul călătoriei, traficul s-a îngreunat puțin și mi-am retras mâna. Protestele au reînceput, deși eram încă aproape și aveam totul sub control.

Veterinarul va avea ceva de lucru astăzi. S-ar putea să fie nevoit să scoată câțiva dinți. Din fericire, atât pentru personalul medical, cât și pentru pisică, ea va dormi. Se va trezi gata să mănânce și să vină acasă. Doar puțin timp va îndura disconfortul.

Astăzi mi-am dat seama că, la fel ca BarbyQ, nu înțeleg întotdeauna când Dumnezeu face ceva pentru binele meu. Eu protestez. Uneori, procesul este restrictiv. Nu-mi place. Cer să fiu eliberată și Dumnezeu pur și simplu îmi transmite că este cu mine și că are totul sub control. El nu mă părăsește niciodată. Iar când aceste încercări se vor sfârși, El mă va lua acasă. Nu va trebui să îndur decât pentru o vreme.

autor: Ann Trout

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO