S-AR PUTEA SĂ VĂ PRĂBUȘIȚI, DAR ESTE ÎN REGULĂ

Ilie, când a văzut lucrul acesta, s-a sculat și a plecat, ca să-și scape viața… El s-a dus în pustie… a șezut sub un ienupăr și dorea să moară zicând: „Destul! Acum, Doamne, ia-mi sufletul, căci nu sunt mai bun decât părinții mei.” S-a culcat și a adormit sub un ienupăr.
Și, iată, l-a atins un înger și i-a zis: „Scoală-te și mănâncă.” El s-a uitat și, la căpătâiul lui, erau o turtă coaptă pe niște pietre încălzite și un urcior cu apă. A mâncat și a băut, apoi s-a culcat din nou.
1 Împărați 19:3-6

După ce mi-am terminat doctoratul, m-am prăbușit timp de aproximativ opt săptămâni. Oamenii credeau că ar trebui să fiu exaltată. Aveam o nouă diplomă, un nou loc de muncă și o nouă casă – toate în decurs de șase luni. Dar, dintr-odată, m-am simțit epuizată, abia dacă eram funcțională.

După absolvire, consilierul meu mi-a recomandat o dezintoxicare de stres. Un sfat grozav, exact ceea ce aveam nevoie! Dar în acea vară, o vacanță tradițională nu era o opțiune. În schimb, m-am bazat foarte mult pe soțul meu. Părinții mei au venit să mă viziteze, în loc să zbor să îi vizitez. M-am mulțumit cu o noapte la un hotel de ziua mea. În plus, odată cu noul meu loc de muncă, ne-am recăpătat și asigurarea, iar eu am putut beneficia din nou de asistență medicală de rutină. 

După ce am trecut prin diverse provocări de sănătate mintală, am învățat să mă aștept la vremuri grele. Din fericire, mă aștept, de asemenea, ca aceste vremuri grele să dispară. De-a lungul anilor, am cultivat o speranță profundă și permanentă în Hristos. Nu trebuie să mă întreb care este scopul meu sau cum se termină totul. Aceasta este o veste bună!

Să ne îmbrățișăm credința ca fiind leacul suprem pentru rănile vieții, deoarece credința în Isus este leacul suprem. Cu toate acestea, haideți să fim, de asemenea, sinceri cu privire la durerea cu care ne putem confrunta în drumul nostru spre casa noastră cerească, astfel încât să căutăm cu ușurință ajutor atunci când ne prăbușim. M-am prăbușit de numeroase ori, dar am căutat ajutor în repetate rânduri, mi-am revenit și am trăit ca să povestesc despre asta. Și tu poți face la fel, apoi poți transmite ajutor tangibil și speranță altcuiva.

autor: Lindsey Gendke

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO