Grăbeşte, Dumnezeule, de mă izbăveşte! Grăbeşte de-mi ajută, Doamne! (Psalmii 70:1)

John și Dorothy veniseră cu mașina din Seattle, Statele Unite ale Americii, și erau gata să ne începem excursia către Canionul Farwell, ca să ne dăm cu colacul pe râul Chilcotin din Columbia Britanică, Canada. Eu și fiul meu eram gata, așa că am plecat.

Pentru că nu aveam veste de salvare, ne-am oprit să luăm un tub uriaș de anvelopă de camion, ca să ne ajute. Kilometrii au trecut pe nesimțite, în timp ce vorbeam cu prietenii noștri pe care nu îi văzuserăm de ceva vreme.

John a fost primul care s-a dat și părea amuzant. Când a venit rândul meu, am intrat repede în apele învolburate. Curentul era mai puternic decât mă așteptasem și am fost luată de el foarte repede.

Dintr-odată m-am dat peste cap cu colacul. Eram în încurcătură, în mare încurcătură! Am prins colacul cu mâna stângă și m-am ținut de el cu toată puterea.

Spre groaza mea, eram împinsă direct spre cascadă și mi-am amintit că văzusem acolo niște bolovani imenși. Am simțit îndemnul să dau drumul colacului. S-a prăbușit în cascadă.

Ce era să fac acum?

Disperată, am rostit o rugăciune extrem de scurtă: „Doamne, salvează-mă!” Privind spre țărm, am observat un loc de care mă puteam prinde de mal, până când ar fi sosit vreun oarecare ajutor. Paralizată de frică, am crezut că nu mă puteam mișca.

La scurtă vreme, am văzut o frânghie legănându-se în fața mea. Eram atât de împietrită de frică, încât nu am putut decât să prind frânghia și să mă țin de ea – ca o greutate moartă. Încet-încet, am fost scoasă din apă până pe faleză.

Pe drum spre casă, eram cu toții foarte serioși.

Moartea pentru mine fusese la doar câțiva metri distanță. Rostisem doar: „Doamne, salvează-mă!” Strigătul meu tăcut.

El ne aude de fiecare dată când Îl chemăm! Niciun lucru nu este prea mic pentru El. Nimeni nu este lipsit de importanță.

Încrede-te astăzi în El! Făgăduințele lui Dumnezeu sunt adevărate: „Te chem în ziua necazului meu, căci m-asculţi” (Psalmii 86:7). „Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine şi râurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde şi flacăra nu te va aprinde” (Isaia 43:2).

Muriel Heppel

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO