Tot aşa şi noi, care suntem mulţi, alcătuim un singur trup în Hristos, dar, fiecare în parte, suntem mădulare unii altora. (Romani 12:5)

Întotdeauna simt că primesc binecuvântări atunci când particip la programele de închinare de la sediul mondial al bisericii, acolo unde și lucrez. Într-o dimineață, am intrat în sala auditoriului și m-am bucurat să văd că se făceau pregătiri pentru prezentarea unei orchestre de clopoței. După ce corul a cântat și a luat loc, mă întrebam de ce orchestra de clopoței nu s-a aliniat pentru a cânta și ea. Cel care conducea programul s-a ridicat și a cerut scuze pentru că unul dintre membrii orchestrei de clopoței lipsea și, de aceea, corul de clopoței nu avea să mai cânte în acea ocazie. Chiar atât de grav era? Restul membrilor prezenți chiar nu puteau cânta fără un singur clopoțel? Era atât de necesar acel clopoțel lipsă? Și nu au mai cântat. După închinare, au împachetat toți clopoțeii, au cărat mesele și s-au întors la școala lor.

În altă ocazie de Sabat dimineața, orchestra de clopoței s-a întors. Am stat în sală și m-am bucurat de muzică. Priveam cât de ocupat era fiecare dintre membrii orchestrei să sune, întinzând în față clopoțelul, ca apoi să-l retragă la timp. Acum am înțeles eu de ce nu se putea cânta atunci când unul singur lipsea. Fiecare clopoțel avea alocată o notă de pe portativ, fără de care întregul cântec ar fi fost compromis. Poate că eu n-aș fi observat vreo diferență ascultând muzica fără un clopoțel. Dar atunci când era necesar acel sunet, cum ar fi sunat cântarea fără nota respectivă? În plus, situația ar fi și mai gravă în cazul absenței unui membru, dat fiind că majoritatea membrilor cântă la mai mult decât un clopoțel. Este nevoie de toți!

Cred că este ceva asemănător cu situația în care nu ne facem partea în lucrarea Domnului. O singură notă lipsă ar aduce o schimbare în armonia orchestrei. Dacă un singur membru, care are mai multe daruri și abilități spirituale, nu își face partea, cauzează suferința întregii biserici. Aceasta mă duce cu gândul la ceea ce Biblia ne spune despre cum funcționează biserica – asemenea unui organism, asemenea trupului lui Hristos, însă cu individualități diferite. Uneori, putem avea impresia că vom reuși să înfăptuim anumite lucruri de unii singuri. Și poate chiar sunt unele rezultate, dar când fiecare își face partea sa, rezultatul este mult mai bun.

Sunt atât de binecuvântată pentru posibilitatea de a frecventa o biserică unde sunt membri veniți din diferite părți ale lumii. Acest lucru este valabil și în privința locului de muncă. Îi apreciez pe toți; în special pe cei cu care comunic și despre a căror cultură și obiceiuri culinare aflu. Acestea îmi îmbogățesc viața și îmi confirmă ideea că lui Dumnezeu Îi place diversitatea, când oameni diferiți lucrează împreună.

Gertrude Mfune

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO