Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa. (…) Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui. (…) Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. (…) Când a fost chinuit şi asuprit (…) , ca un miel pe care-l duci la măcelărie şi ca o oaie mută înaintea celor ce o tund: n-a deschis gura. El a fost luat prin apăsare şi judecată (…) lovit de moarte pentru păcatele poporului meu. (Isaia 53:3-5,7,8)

Cu câțiva ani în urmă, am citit înfricoșătoarea, și totuși remarcabila istorie a lui Noble Alexander, din cartea lui Voi muri în libertate. Ca tânăr pastor în Cuba, într-o seară, pe când se întorcea acasă de la o întâlnire de tineret, Alexander a fost luat de KGB-ul lui Castro și dus la sediul G-2. A stat dezbrăcat și înghețat înaintea celor care l-au luat captiv, în camera austeră de interogatoriu. A fost acuzat, în mod fals, de conspirație pentru uciderea dictatorului comunist. Ca prizonier politic, pentru douăzeci și doi de ani, în sistemul penitenciar cel mai inuman și cel mai brutal, tânărului prizonier nu i se permitea să doarmă, i se dădea fiertură de ovăz cu viermi, era ținut în subsol, într-o cușcă alături de gunoi în putrefacție, șobolani și insecte. A fost aruncat într-un „lac” (canalizarea prizonierilor) și bătut fără milă. Totuși, el a fost hotărât să lupte pentru a continua să trăiască și I-a rămas credincios Domnului său. Pentru că nu ceda, era mutat de la o închisoare la alta și pus în celule cu gândaci, șobolani și șerpi. În cele din urmă, Alexander a fost ajutat și eliberat de un salvator pe nume Jesse Jackson și a plecat să trăiască liber în Statele Unite ale Americii.

Aceasta este suferință umană extremă, sau cel puțin așa pare, dar cunosc un om, numit Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care a venit ca să elibereze o lume întreagă de la condamnarea eternă a păcatului. Și cât de mult a suferit pentru noi! Isaia I-a prezis venirea, suferința și moartea pe crucea nemiloasă, pentru a salva oile pierdute. Evangheliile ne vorbesc despre viața, moartea și învierea Sa și despre cum S-a înălțat la cer ca să pregătească locașuri pentru cei care vor fi răscumpărați – eliberați de păcat.

Astăzi, același Isus bate la ușa inimii tale, așteptând să-ți dea o eternă viață de libertate. Prieteni, priviți la Isus Hristos, Mielul, care moare pe cruce pentru tine și mine. Să Îi contemplăm marele sacrificiu făcut pentru a ne elibera din închisoarea lui Satana, ca să putem moșteni în libertate Împărăția pregătită pentru cei care Îl vor primi ca Mântuitor. Atunci va începe o nouă pagină de libertate!

Bula Rose Haughton Thompson

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO