Cu Hristos, putem! - Devoțional femei. Viaţa este un dar de la Dumnezeu; să o trăim, să ne bucurăm de ea, să o sărbătorim şi să o împlinim.

Pot totul în Hristos, care mă întăreşte. – Filipeni 4:13

Aceasta este dorinţa lui Dumnezeu pentru viaţa ta: un trup sănătos, o minte sănătoasă şi un suflet sănătos. Dar calea către ceea ce noi numim sănătate „deplină” nu este întotdeauna uşoară. Ea ne cere să facem alegeri şi să luăm decizii. Uneori trebuie să facem unele schimbări pe termen lung în stilul de viaţă şi în felul nostru de gândire, să scăpăm de obiceiurile care nu ne aduc o viaţă plină de sănătate. Atunci când te confrunţi cu provocarea de a trăi viaţa conform cu învăţăturile lui Dumnezeu, fă din următorul verset mottoul tău: „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte” (Filipeni 4:13). Acum este momentul să faci schimbarea spre un stil de viaţă sănătos.

În 2006 am fost diagnosticată cu cancer, dar, cu multă rugăciune şi prin călăuzirea Duhului Sfânt, am ales tratamentele alternative în loc de metoda tradiţională de tratament cu chimioterapie şi radiaţii. Am ales această cale după ce l-am văzut pe fratele meu suferind.

La un centru wellness, programul meu zilnic includea mai multe tratamente de hidroterapie, exerciţiu fizic şi reînnoire spirituală. Când m-am întors acasă, am pus în practică toate principiile învăţate acolo. Am început să trăiesc practic după cele opt legi naturale ale sănătăţii, punându-mi viaţa în ordine pentru a elimina activităţile stresante, pregătind doar alimente naturale şi nerafinate, mult exerciţiu afară, la aer curat şi lumina soarelui, un consum suficient de apă, am continuat cu hidroterapia şi masajele, dar nu în exces, am învăţat cum să mă relaxez şi să mă odihnesc suficient, un somn de bună calitate. Îmi reînnoiesc zilnic umblarea cu Isus şi mă încred în Dumnezeu. Cu adevărat El m-a binecuvântat.

În rugăciunea mea zilnică spun: „Doamne, vreau să fac mai mult decât doar să le spun oamenilor despre ce am învăţat. Vreau să fiu o mărturie şi o încurajare.” Când oamenii se confruntă cu încercări şi apelează la prietenii lor care îi susţin (sau poate noi suntem prietena dornică, dar slabă), trebuie să ne reamintim că rugăciunile noastre, încurajările şi sfaturile noastre nu transmit întotdeauna mesajul de susţinere care este atât de necesar în acele momente pe cât o face prezenţa noastră. Uneori, a fi acolo este cel mai valoros dar pe care îl putem oferi celorlalţi.

Viaţa este un dar de la Dumnezeu; să o trăim, să ne bucurăm de ea, să o sărbătorim şi să o împlinim.

Camilla E. Cassell


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO