Moise a răspuns poporului: „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul în ziua aceasta, căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată. – Exodul 14:13

În ultimele câteva săptămâni, am tot încercat să îmi dau demisia de la locul de muncă. În Canada și în majoritatea țărilor vestice, acesta este un proces relativ simplu. Dar unde mă aflu eu acum (Asia), a fost aproape imposibil, deoarece șeful meu refuză să îmi permită să lucrez oriunde altundeva în oraș, în ciuda faptului că se apropie termenul de expirare a contractului meu. Această situație, printre alte provocări, a făcut din acest an unul plin de frustrări și foarte dificil. Totuși, sunt recunoscătoare într-o oarecare măsură pentru tot ce s-a întâmplat, deoarece Dumnezeu a folosit această experiență pentru a mă modela și a mă aduce mai aproape de El. Chiar și așa însă, văzând tot ce a făcut Dumnezeu pentru mine, încă mai am momente de teamă. Momente ca cele de ieri, când șeful meu m-a amenințat că îmi trece pe lista neagră pașaportul în această țară, nemaiputând astfel să lucrez aici. Când am auzit această amenințare, am simțit cum inima mi-e cuprinsă de frică. Mă aflu în această țară deoarece cred că Dumnezeu m-a chemat pentru lucrarea Lui. Nu am făcut nimic rău și nu aș merita să fiu trecută pe lista neagră. Dar ar putea acțiunile altcuiva să schimbe planul pe care Dumnezeu îl are pentru mine?

Cu această conversație proaspătă în mine, am început studiul biblic cu un elev. Ajunsesem la partea cu refuzul faraonului de a-l lăsa pe poporul lui Dumnezeu să plece. Nu am putut să nu compar această experiență cu refuzul șefului meu de a mă lăsa să plec de la firmă. Ne-am oprit în studiu la partea în care faraonul, într-un final, îl lasă pe popor să plece. Dar, în această dimineață când m-am trezit, Dumnezeu a continuat povestea în inima mea, îndreptându-mi atenția spre Exodul 14:13 – „Nu vă temeți de nimic, stați pe loc și veți vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul, (…) căci pe egiptenii aceștia pe care-i vedeți azi, nu-i veți mai vedea niciodată.”

Este interesant că El îi spune poporului să nu se teamă înainte de această minune – înainte ca marea să se despartă și înainte ca Moise să își întindă mâna. Israeliții trebuiau să fie neînfricați în mijlocul haosului și al distrugerii aparent iminente.

Eu nu reușesc să văd minunea în situația mea. Dar cred că vorbele rostite de Dumnezeu către popor sunt cuvintele Sale pentru mine: Nu te teme! Indiferent cât de disperată pare situația, chiar și atunci când totul pare să meargă spre rău, stai liniștită și așteaptă salvarea de la Domnul! Așteaptă ca El să-i îndepărteze pe egipteni. El a făcut acest lucru pentru israeliți. O va face și pentru mine. Și o poate face și pentru tine.

R. Bowen

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO