Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu. – loan 1:12

Pe la douăzeci de ani îmi venea un gând în mintea mea care spunea cam aşa: „Mă voi face actriţă, pentru că vreau să devin faimoasă. Chiar pot avea un impact real pentru Dumnezeu.”

Pentru a mă pregăti în acest sens, am pregătit un portofoliu cu poze. Împreună cu soţul meu ne-am mutat în sudul Californiei şi m-am înscris să joc în roluri secundare în televiziune şi filme. Îmi amintesc cât de entuziasmată am fost în prima zi când am filmat în hitul de televiziune al anilor ’80, Who’s the Boss, care îi avea în rolurile principale pe Tony Danza şi Judith Light. I-am întâlnit pe toţi membrii echipei şi totul a mers bine până vineri dimineaţa. Regizorul ne-a adunat pe toţi la un loc şi ne-a explicat că se vor face două seturi de filmări pentru emisiune. Din fiecare urmau să ia părţile cele mai bune care urmau să fie trimise la editare pentru a face un episod final. Ne-a mai explicat că va trebui să ne întoarcem la cabină pentru continuarea filmărilor chiar în acea seară. Atunci am început să văd realitatea, că cea de-a doua serie de filmări urma să fie după apusul soarelui, vinerea.

Aveam cunoştinţă despre orele de Sabat, că acestea sunt un timp sacru care trebuie petrecut cu gândul la Dumnezeu. De îndată am mers la regizor: „Aş avea nevoie să plec înainte de apusul soarelui pentru a păzi ziua sfântă”, am spus eu.

„Ei bine, mi-ar fi plăcut să îmi fi spus mai devreme acest lucru. Poţi la fel de bine să pleci de pe acum, nu ne mai eşti de folos.” Am plecat. Acel incident a avut un impact major asupra mea, încât am hotărât să renunţ la dorinţa de a fi actriţă. Toate visurile mele de a deveni faimoasă s-au evaporat.

Timp de mulţi ani am încercat să îmi găsesc locul în această lume. Ce carieră să urmez? Am avut mai multe slujbe înainte să devin mamă cu normă întreagă şi să le cresc pe cele două fete ale noastre. Pe măsură ce am înaintat în relaţia mea cu Hristos, am ajuns să înţeleg că într-adevăr devenisem faimoasă! Dumnezeu a început să vorbească inimii mele, spunându-mi cine sunt: Lee Lee, faima ta se datorează faptului că eşti fiica Mea! Tot ce ai nevoie vei găsi în Mine. Dumnezeu a folosit acest copil preaiubit al Lui în lucrarea Sa. Am reuşit să scriu scenete şi piese şi mi-am folosit darul actoricesc pentru a-I da slavă Mântuitorului!

Aşa că, într-un fel, visul pe care îl aveam pe când aveam douăzeci de ani s-a împlinit. Doar că nu aşa cum mă aşteptam eu. Dumnezeu avea în plan ceva mult mai bun pentru mine!


Lee Lee Dart

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO