Încrede-te în Domnul şi fă binele; locuieşte în ţară şi umblă în credincioşie. Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. – Psalmii 37:3,4

Ce este viaţa? Uneori mă gândesc profund la această întrebare. Unii spun că viaţa este ceea ce faci tu din ea. Este adevărat deoarece tot ce te influenţează pe tine, prin tine, va influenţa lumea în bine sau rău. Cu alte cuvinte, culegi ce ai semănat.

Cred că putem afirma că gândirea pozitivă contribuie la un stil de viaţă pozitiv, dar şi opusul este la fel de adevărat. În direcţia în care îţi îndrepţi atenţia, în aceeaşi direcţie îţi vei canaliza şi energia. Aşa că eu îi cer lui Dumnezeu să mă ajute să mă concentrez pe El, să mă folosească pentru a sluji altora, fie prin munca mea, fie prin joaca mea.

Am mai descoperit că în viaţă trebuie să participi, nu doar să anticipezi. Când îţi doreşti ceva, trebuie să depui efort serios pentru a-l obţine sau pentru a-ţi atinge obiectivul.

Nu fi geloasă pe succesul altora; sărbătoreşte de parcă ar fi succesul tău. Cu toţii avem puterea de a alege. Să încetăm să ne mai plângem de milă.

De asemenea, este important cum privim noi succesul. Mulţi oameni cred că succes înseamnă a avea o afacere, o slujbă foarte importantă, a fi căsătorit sau a fi la volanul unei maşini foarte scumpe. Analizând ce înseamnă succesul în viaţă, am ajuns la concluzia că este o stare de spirit, contează dacă suntem mulţumiţi cu ce ne-a binecuvântat Dumnezeu. Trebuie să trăim viaţa pe care Dumnezeu a creat-o pentru noi. Trebuie să fim recunoscători pentru ce învăţăm din experienţele bune şi rele. Apoi, în continuare, să aplicăm acele lecţii în viaţa noastră. Dumnezeu ne ajută şi ne oferă succesul Său atunci când ochii noştri sunt aţintiţi spre El.

Cât de binecuvântaţi suntem că El ne-a dat Biblia ca manual care să ne arate cum să ne trăim viaţa! Isus ne-a spus că El a venit să ne dea viaţa – viaţă din belşug — şi o viaţă plină de sens şi scop. El a dorit ca noi să ne bucurăm de viaţă. Avem un scop atunci când ne modelăm viaţa după viaţa lui Isus. Cuvântul lui Dumnezeu şi Duhul Său cel Sfânt ne ajută să ne definim un scop în viaţă şi ne ajută să îl îndeplinim.

Rugăciunea mea pentru noi, femeile, este ca să ajungem la acea stare de spirit în care să putem trăi viaţa, acea viaţă din belşug pe care Dumnezeu a avut-o în plan pentru noi. În ciuda problemelor şi a criticilor care vin asupra noastră, viaţa pe care o trăim poate fi frumoasă. Eu am ales să mă bucur de fiecare moment din viaţa mea. Sper că şi tu ai ales să faci la fel. Fii binecuvântată şi îmi doresc să simţi pacea lui Dumnezeu în viata ta!


Deborah Matshaya

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO