Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. – Psalmii 91:11

Într-o dimineaţă ceţoasă de decembrie, am ieşit în drumul principal, m-am oprit şi m-am uitat atent în ambele părţi dacă nu cumva vine vreo maşină, ca să pot vira la stânga spre serviciu. Era un drum cu două benzi, cu o limită de viteză de 60 km/oră. După ce m-am asigurat că nu vine nicio maşină, am virat la stânga. Într-o fracţiune de secundă, am auzit o izbitură, care m-a zdruncinat zdravăn. De fapt, abia când m-am uitat în oglinda retrovizoare am observat că intrasem într-o maşină, care s-a învârtit de trei ori înainte să se oprească pe marginea drumului. Nici până în ziua de azi nu ştiu de unde a apărut maşina.

Pentru că era ceaţă şi micuţa Honda era gri, nu o văzusem. Complet şocată, am tras pe dreapta, îngrozită. Mă tot rugam cu voce tare, neştiind ce să fac. Apoi l-am văzut pe şoferul celeilalte maşini, un tânăr, îndreptându-se spre geamul meu şi întrebându-mă dacă sunt bine. Bărbatul a fost amabil, fără să manifeste nicio urmă de nervi sau de iritabilitate din cauza accidentului. I-am mulţumit Domnului că nimeni n-a fost rănit – nici măcar cu o zgârietură.

A sosit un poliţist, a inspectat maşina tânărului şi a concluzionat că nu mai poate fi condusă. La mine, doar partea din dreapta a măştii din faţă era ruptă, iar maşina se putea conduce. După ce am făcut schimb de date de asigurare, am aflat că şi celălalt şofer era asigurat la aceeaşi companie cu mine, aşa că era mult mai uşor de acoperit paguba. Bineînţeles, eu am fost amendată că am virat la stânga fără să mă asigur. Insă I-am fost foarte recunoscătoare lui Dumnezeu că nu ne-am rănit. Fiindcă maşina mea nu mai avea nimic defect, m-am putut duce la serviciu în acea dimineaţă. La cât de puternic a fost impactul, acest accident s-ar fi putut dovedi fatal.

Ştiu că îngerul meu păzitor m-a ocrotit pe mine şi pe celălalt şofer în acest accident. Ar fi putut foarte uşor să fie lovit de o maşină, fiindcă, după impactul cu mine, el s-a învârtit de trei ori pe banda opusă. În plus, dacă ar fi fost rănit, compania mea de asigurări ar fi trebuit să plătească mai mult, iar nivelul asigurării mele ar fi crescut.

În toate felurile posibile, Dumnezeul meu iubitor ne-a ocrotit şi ne-a ajutat pe amândoi în acest accident groaznic. Îmi place făgăduinţa din textul biblic de azi. Fără îndoială că îngerii lui Dumnezeu ne ocrotesc, pentru că aşa le-a spus Dumnezeu. Nu te simţi mai încurajată şi mai curajoasă pentru ziua de azi?

Stella Thomas

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO