Celui ce va birui îi voi da (…) o piatră albă şi pe piatra aceasta este scris un nume nou, pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte. – Apocalipsa 2:17

Un nou început. O luare de la capăt. O nouă şansă. Câte dintre voi ar avea nevoie de aşa ceva? Câte dintre voi vă doriţi aşa ceva? Sună înspăimântător? Sau dătător de viaţă? Uneori e tot ce avem nevoie, dar şi lucrul de care ne temem cel mai mult.

Uneori meditez la cer şi, într-o zi, Domnul mi-a adus în atenţie ceva ce trecusem cu vederea de multe ori. Într-un final, Duhul Sfânt m-a făcut să pătrund mai adânc, ajutân-du-mă să îmi concentrez atenţia pe textul din Apocalipsa 2:17.

Trebuie să mărturisesc că îmi place cum începe versetul: „Celui ce va birui…” Ştii cât e de bine să ieşi biruitor asupra unui lucru? Îți poţi măcar imagina? Gândeşte-te cum ne vom simţi stând faţă în faţă cu Isus, ştiind că datorită Lui am învins păcatul.

Încă nu am intrat pe porţile de mărgăritar, dar Isus are ceva ce abia aşteaptă să ne ofere. A aşteptat toată viaţa noastră ca să ne poată da acest lucru, iar acum în sfârşit a sosit momentul. Îi simţi nerăbdarea? Simţi în acest gest apropierea dintre tine şi El?

Uite, îţi întinde darul: o piatră albă care are pe ea un nume nou, ales de Isus, ca să îl ştiţi doar tu şi El. Poate că te întrebi: Dar ce să însemne piatra albă şi de ce să mi-o dea înainte să intru pe porţile cerului? Este un simbol pentru un nou început, este un simbol pentru că eşti liberă de condamnare; este semnul care îţi permite să intri în cer; înseamnă că eşti acceptată; reprezintă neprihănirea. Dar, înainte să te dai prea mare, nu uita că este un cadou. Este noul tău început; acest nume reflectă ceea ce crede Isus cu privire la tine. Nemaipomenit!

Mai poţi spune acum că Isus nu te iubeşte? E drept, poate că în această viaţă nu reuşim să biruim toate lucrurile. Eu ştiu că există în viaţa mea lucruri de care m-am rugat ani de zile să fiu eliberată şi încă nu am reuşit. Dar ştii ceva? Isus a promis că va duce la bun sfârşit lucrarea pe care a început-o în noi. Când eşti descurajată şi tânjeşti după un nou început, Isus are ceva pregătit pentru tine. Ceva cum nici nu-ţi poţi imagina. împărtăşeşte-le această speranţă celor din jur, pentru că şi ei au nevoie de ea.

Robyn Williams

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO