Studiu suplimentar
Studiul 11
Vineri , 11 martie 2011
„Cuvintele şi faptele scot la iveală, în mod limpede, ce este în inimă. Dacă mândria, vanitatea şi iubirea de sine şi de îmbrăcăminte umplu inima, cuvintele rostite vor fi despre modă, îmbrăcăminte şi înfăţişare, nu despre Domnul Hristos şi Împărăţia cerurilor. Dacă în inimă domnesc sentimente de invidie, acestea vor fi prezente în vorbe şi în fapte. Cei care se măsoară după alţii, care fac ce fac alţii şi nu realizează lucruri mari, aducând ca scuză defectele şi greşelile altora, nu vor fi decât pleavă şi vor rămâne nişte pitici din punct de vedere spiritual, atâta timp cât îi vor face pe plac lui Satana, îngăduindu-şi astfel de simţăminte neconsacrate. Unii nu sunt preocupaţi decât de ce să mănânce, ce să bea şi cu ce să se îmbrace. Aceste gânduri ies la iveală din prisosul inimii, atâta timp cât lucrurile vremelnice constituie marea ţintă a vieţii, cea mai mare realizare. Aceşti oameni uită cuvintele lui Hristos: «Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra » (Matei 6,33).” – Ellen G. White, Mărturii, vol. 1, pag. 500
Întrebări pentru discuţie
1. Dezbateţi în cadrul grupei răspunsurile date la întrebarea de la secţiunea de joi a studiului de săptămâna aceasta.
2. De ce este important să nu îi judecăm pe cei care se luptă cu un anumit tip de dependenţă? Bineînţeles că ne vine uşor să îi judecăm, dar de ce trebuie să fim atenţi cu ei?
3. Societatea consideră unele dependenţe mai acceptabile decât altele, fapt care le face şi mai înşelătoare. Aţi auzit până acum de cineva care să urmeze un tratament pentru dependenţa de bogăţii sau de putere? Ce putem face pentru a nu ne modela concepţia despre aceste lucruri în funcţie de valorile societăţii?
4. Nu este uşor să scapi de o dependenţă, însă există vreun lucru din care Domnul să nu ne poată elibera? Cu alte cuvinte, de ce nu trebuie să abandonăm lupta ca şi cum ne-ar fi imposibil să ne eliberăm din strânsoarea dependenţei? Care este secretul reuşitei? Cum putem să-L lăsăm pe Hristos să lucreze în viaţa noastră ca să obţinem biruinţa? Luca 9,23.
5. Ce proiecte desfăşoară biserica ta pentru a le veni în ajutor persoanelor dependente? Ce poate face biserica ta pentru cei în nevoie? Pot fi aceste proiecte nişte mijloace bune de evanghelizare?
6. Citeşte 1 Petru 4,1.2. Ce mesaj ne transmite Domnul aici cu privire la paşii necesari pentru a obţine biruinţa asupra dependenţei?
Luca 9
23. Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze.1 Petru 4
1. Astfel, dar, fiindcă Hristos a pătimit în trup, înarmaţi-vă şi voi cu acelaşi fel de gândire. Căci cel ce a pătimit în trup a sfârşit-o cu păcatul; 2. pentru ca, în vremea care-i mai rămâne de trăit în trup, să nu mai trăiască după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu. Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO