Isus și cei nevoiași
18. Un fruntaş a întrebat pe Isus: „Bunule Învăţător, ce trebuie să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?” 19. „Pentru ce Mă numeşti bun?”, i-a răspuns Isus. „Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. (Luca 4:18,19)
Printre alte motive, Isus a venit pe pământ ca să ne arate cum este Dumnezeu. El a făcut acest lucru prin învățăturile Sale, prin jertfa Sa și prin viața Sa, adică prin felul în care a interacționat cu oamenii obișnuiți. Multe dintre acțiunile Sale au produs schimbări imediate și reale în viața celorlalți.
Acest aspect al lucrării lui Mesia a fost prezis de profeții Vechiului Testament și chiar de Însuși Isus când Și-a definit misiunea în prima Sa predică redată în scris (Luca 4). În plus, relatând viața Sa, scriitorii Evangheliei au folosit adesea limbajul profeților din Vechiul Testament pentru a explica ce făcea Isus. Astfel, viața lui Isus a fost văzută clar în scrierile acestor profeți, unde se arăta și compasiunea Lui pentru cei săraci și asupriți.
Totuși conducătorii religioși L-au perceput pe Isus ca pe o amenințare. Dând un exemplu teribil de nedreptate și cruzime, ei L-au arestat, L-au „judecat” într-un mod cu totul nedrept și L-au răstignit. Prin Isus, Dumnezeu a simțit nedreptatea și, prin moartea Fiului Său, a expus grozăvia răului. Dar, prin învierea Sa, El a adus triumful vieții, bunătății și mântuirii.
17 august – Ziua persoanelor cu nevoi speciale – „Ridică-te și umblă” (colectă)
BIBLIA ȘI CARTEA EVANGHELIZARE – STUDIU LA RÂND
Biblia: 1 Regi 4–10
- Cine a lucrat împreună cu lucrătorii lui Solomon și ai lui Hiram?
- Ce dimensiuni aveau pietrele pentru temeliile templului?
- Ce fel de pământ era în Câmpia Iordanului, între Sucot și Țartan?
- Din ce cauză aveau să încremenească și să fluiere trecătorii pe lângă templul distrus?
Evanghelizare, subcapitolul „Făgăduința unei recolte îmbelșugate”
- În ce condiții vor face slujitorii lui Dumnezeu o lucrare care va rezista atacurilor lui Satana?