Organizația bisericii și unitatea

 26. Între voi să nu fie aşa. Ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru; 27. şi oricare va vrea să fie cel dintâi între voi să vă fie rob. (Matei 20:26,27)

Ca adventiști de ziua a șaptea, noi suntem creștini neoprotestanți și credem că mântuirea este doar prin credința în Isus Hristos. Pentru a beneficia de darurile pe care ni le-a pus Hristos la dispoziție nu avem nevoie de intermedierea unei biserici sau a unei ierarhii bisericești. Le putem primi direct de la El, fiindcă El a murit în locul nostru pe cruce și mijlocește pentru noi ca Mare-Preot în sanctuarul din cer.

Biserica a fost adusă la existență de Dumnezeu pentru noi, dar nu ca mijloc de mântuire, ci ca loc în care și prin care să auzim și să vestim mântuirea. Ea este o organizație creată de Isus pentru răspândirea Evangheliei în lume. Organizația are valoare în măsura în care susține și facilitează misiunea. În absența ei, mesajul despre mântuire nu ar putea fi transmis oamenilor cu tot atâta eficiență. Săptămâna aceasta vom vedea de ce este organizația bisericii esențială pentru misiune și cum poate ea promova unitatea bisericii.

BIBLIA ȘI CARTEA ISTORIA MÂNTUIRII – STUDIU LA RÂND

Biblia: Exodul 6–12

  1. Ce israelit avea un fiu născut dintr-o femeie canaanită?
  2. În urma cărei plăgi și-au recunoscut vrăjitorii lui Faraon neputința?
  3. În urma cărei plăgi a recunoscut Faraon că păcătuise împotriva Domnului?
  4. În ce stare sufletească a ieșit Moise de la Faraon, înainte de ultima plagă?

Istoria mântuirii, cap. 43

  1. Unde privea apostolul Pavel în timp ce stătea la locul execuției (s-a aflat în locul de martiraj)?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO