Şi Dumnezeul meu să îngrijească de toate trebuinţele voastre, după bogăţia Sa, în slavă, în Isus Hristos. (Filipeni 4:19)

Nu, Doamne, nu poate să se întâmple așa ceva! Cum ai putut să-mi faci asta? Am fost șocată atunci când am auzit că cea mai mare dintre fiicele noastre a fost diagnosticată cu cancer mamar.

Dar stați puțin! Doar pentru că ea avea cancer nu însemna neapărat că va muri. Existau tratamente care se puteau face și, în plus, în rest ea era puternică și sănătoasă. De ce să pun sub semnul întrebării ce face Dumnezeu? Ea mi-a amintit că nu este prima și nici ultima care are un astfel de diagnostic.

„Sunt în mâinile lui Dumnezeu”, mi-a reamintit ea. „El va fi cu mine.”

După o mastectomie și după ce s-au făcut pregătirile necesare, a început un solicitant tratament chimioterapic. Se simțea foarte rău și era extenuată, dar, după două săptămâni și după al doilea tratament de chimioterapie, a început să se simtă destul de bine.

Am realizat că Dumnezeu Se îngrijise cu mult timp înainte de ceea ce urma să se întâmple în viitor, pentru că cele două fiice gemene s-au mutat în orașul nostru. Acum, ele sunt dispuse să ajute cu tot ce pot pentru a o susține pe sora lor, al cărei soț nu s-a pensionat încă. Problemele mele de sănătate mă împiedică să fac atât de mult cât îmi doresc, dar Dumnezeu avea soluția înainte ca noi să știm că vom avea o problemă.

Totodată, mai era ceva care îmi ocupa gândurile. Cum vom putea, eu și soțul, să mergem în sud pentru timpul iernii, așa cum făceam mereu, și să ne lăsăm fiica bolnavă? Însă toate cele trei fiice ne-au spus că nici măcar să nu ne gândim să rămânem în nord. Dacă am face-o, ele s-ar îngrijora că vom cădea pe zăpada și gheața anunțate de previziunile meteo. Deci ne-am decis, în cele din urmă, să mergem în sud, dar numai pentru că au insistat fiicele noastre.

Dumnezeu este atât de bun și Se îngrijește de nevoile noastre. El știe sfârșitul de la început și noi putem să ne încredem în El cu toată inima. Este dureros să știm că fiica noastră trebuie să treacă prin tratamentul de cancer, dar mai știm – așa cum ea ne reamintește – că este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

Anna May Radke Waters

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO