Iată, Eu fac toate lucrurile noi. (Apocalipsa 21:5)

Nu ştiu cum este în familia voastră, dar la noi, în familie, când cineva ia o mașină, ea merge din persoană în persoană până când, în cele din urmă, ajunge la „dezmembrări”.

Mașina pe care o conduceam a început să-mi fie luată de fiul meu mai mare, care a dus-o cu el în California. El și-a cumpărat una nouă, iar fiul meu mai tânăr s-a dus în California să aducă mașina mea înapoi, în Nebraska.

După un timp, fiul meu mai tânăr nu o mai voia, din cauza cheltuielilor avute cu ea. Așa am ajuns să o conduc eu din nou. Mașina deja era cam „obosită”, avea kilometraj mare și avea peste cincisprezece ani vechime. I-am spus Domnului că o voi conduce cât timp va vrea El s-o fac.

Ei bine, a sosit și ziua în care mașina fiicei mele, de curând achiziționată, a venit de la reparații. M-am gândit: Aceasta este șansa mea să obțin mașina mai nouă pe care mi-o doream, iar ea să o conducă pe cea veche a mea. Mașina cea „nouă” nu avea decât doi ani de la fabricație. Am început să o conduc și am observat că parbrizul era murdar. L-am spălat și m-am gândit că problema era rezolvată. Dar a doua zi, în bătaia soarelui încă se vedeau niște semne.

Eram dezamăgită să admit că deja exista o defecțiune la această mașină. Mă gândeam că probabil grindina a cauzat acele ciobituri în parbriz și am dus mașină înapoi la vânzător pentru a obține un nou parbriz.

Dicționarul definește defectul ca fiind o lipsă, o imperfecțiune, o slăbiciune, un neajuns. Vedem defecte pretutindeni în jurul nostru: în mediul înconjurător, la oamenii pe care îi întâlnim și în bisericile noastre. Noi ne-am dori ca totul și toți să fie perfecți. Noi înșine, desigur, nu dorim să ne întâlnim cu neplăcerea de a accepta că avem defecte sau că avem nevoie de reparații.

Au apărut mereu defecte, de la căderea lui Adam și a Evei, când păcatul a intrat pentru prima dată în lume.

Nimic nu mai este perfect.

Dar lauda fie a lui Dumnezeu, căci El are un plan mai bun pentru noi: o nouă lume în care El va face toate lucrurile noi.

Da, am suferit o deteriorare serioasă. Dar, dacă Îi dăruim lui Isus inima noastră, El ne va ajuta să lucrăm asupra defectelor. Și, când El va reveni, ne va duce într-un loc de o perfecțiune absolută.


Karen M. Phillips


Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO