Nevasta lui Galaad i-a născut fii, care, făcându-se mari, au izgonit pe lefta şi i-au zis: „Tu nu vei avea moştenire în casa tatălui nostru, căci eşti fiul unei alte femei.” – Judecătorii 11:2

În unele societăţi africane tradiţionale, copiii „din flori” au fost priviţi ca o problemă. În trecut, aceşti copii erau uneori lăsaţi singuri sau părăsiţi în pădure pentru a-şi aştepta moartea.

La începutul anilor 1980, un profesor dintr-un orăşel din Homa Bay, Kenya, s-a căsătorit cu o femeie care lucra ca secretară într-un departament al guvernului. Ea avea deja un băieţel de doi ani. După o vreme, bărbatul a început să aibă sentimente negative faţă de acest copil. De fiecare dată când soţia lui mergea la serviciu, el îl batea pe băieţel fără vreun motiv. Abuzul asupra acestui copil s-a intensificat până când a fost nevoie ca soţia să îi roage pe bunicii biologici ai copilului să vină şi să îl ducă în alt loc – departe de tatăl vitreg. Deşi mama băiatului şi tatăl vitreg aveau mare grijă de cele două fete şi de băiatul pe care îl aveau împreună, băiatul nelegitim era neglijat. Totuşi, mai târziu, acesta a mers la şcoală şi şi-a găsit un loc de muncă. După o vreme, când tatăl vitreg era mai mult beat decât treaz şi a început să îşi bată soţia şi să îşi neglijeze copiii, fiul nelegitim a venit în ajutorul lor.

Biblia ne învaţă că Dumnezeu are un loc în lucrarea Sa pentru oricine doreşte, indiferent de circumstanţele naşterii sale. lefta, fiul lui Galaad, a fost respins de fraţii lui, deoarece era „fiul unei alte femei” (Judecătorii 11:2). Dar când soarta lor s-a înrăutăţit, ei au călătorit prin pustia Tob pentru a-l aduce înapoi acasă în calitate de conducător al lor. lefta a devenit un luptător măreţ, care i-a cucerit pe moabiţi şi şi-a ţinut promisiunile făcute faţă de Dumnezeu.

Prietena mea, uneori noi suferim din cauza păcatelor altora. Acel băieţel născut din flori a suferit din cauza păcatelor mamei sale, dar el nu şi-a abandonat niciodată familia. Şi-a făcut curaj, a trudit din greu şi a reuşit să îşi ajute mama, în ciuda alcoolismului şi a abuzului din acea casă. lefta avea inima îndreptată nu doar spre Dumnezeu, ci şi spre familia lui.

Ar trebui să fim încurajaţi de faptul că Dumnezeu nu Se uită la faţa omului. Apostolul Petru ne spune că „Dumnezeu nu este părtinitor, ci că, în orice neam, cine se teme de El şi lucrează neprihănire este primit de El” (Faptele 10:34,35). Indiferent de situaţia în care ne aflăm, ce contează cu adevărat este să avem o relaţie apropiată, personală cu Tatăl nostru din ceruri.

Monica Koko Asca

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Devoționalul pentru femei a fost preluat de pe devotionale.ro.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO