[sâmbătă, 17 mai] În psalmi (I)

 

 

Text de memorat:

 

Apocalipsa 14:1

„Apoi m-am uitat şi iată că Mielul stătea pe Muntele Sionului şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său”.

 

Pentru a înțelege profeția, ca adventiști de ziua a șaptea suntem obișnuiți să căutăm simbolurile din Apocalipsa în istorisirile Vechiului Testament. Însă aceste narațiuni, deși se găsesc în tot Vechiul Testament, nu sunt singura sursă de interpretare. O sursă deosebit de bogată în informații este cartea Psalmii, o colecție de poezii sacre care explorează multe experiențe umane și posibile interacțiuni cu Dumnezeu – de la descurajare din cauza păcatului și a suferinței până la bucurie nestăpânită în prezența Lui și a repetatelor Sale promisiuni de iertare și mântuire.

 

La o citire atentă a psalmilor se observă detalii care dau viață cărții Apocalipsa, în special capitolului 14, care descrie lucrarea finală a bisericii rămășiței lui Dumnezeu pe pământ. Poporului lui Dumnezeu din zilele sfârșitului i s-a dat aceeași misiune ca poporului Israel din vechime: noi trebuie să fim o lumină pentru popoare, o ultimă chemare a harului adresată tuturor oamenilor de a se închina și a se supune Creatorului. Câteva detalii din această carte de cântări a lui Dumnezeu ne pot oferi noi modalități de a înțelege și a aprecia rolul nostru în ultimele momente din istoria pământului.

 

 

Studiu zilnic

 

Biblia: Geneza 25 – 31
1. Ce fel de bătrânețe a avut Avraam?
2. De ce i s-a spus lui Isaac: „Pleacă de la noi…”?
3. Cu cine s-a căsătorit fata lui Ismael?
4. Pe ce călăreau copiii și nevestele lui Iacov ?

 

Ellen G. White: „Faptele apostolilor”, cap. 21
5. Ce fel de planuri născocește Satana ca să prindă lumea în cursă?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO