[sâmbătă, 3 iulie] Neliniștiți și răzvrătiți

 

 

Text de memorat:

 

1 Corinteni 10:11

„Aceste lucruri li s-au întâmplat ca să ne slujească drept pilde şi au fost scrise pentru învăţătura noastră, peste care au venit sfârşiturile veacurilor”.

 

De-a lungul secolelor, mulți oameni au semnalat un comportament ciudat, neliniștit, la câini și la alte animale domestice înaintea unor cutremure majore.

 

În prezent, oamenii de știință au stabilit că animalele sunt în stare să detecteze prima dintre undele seismice ale unui cutremur – unda de presiune, care ajunge înaintea undei secundare, de cutremur. Probabil acest lucru explică motivul pentru care s-a raportat că animalele manifestă confuzie și agitație chiar înainte ca pământul să înceapă să se zguduie. Unele animale, precum elefanții, pot percepe unde sonore de frecvență joasă și vibrații ale unui preșoc sau cutremur care are loc înaintea unui cutremur de magnitudine mai mare, pe care oamenii nu le pot sesiza deloc.

 

Cu câteva minute înainte ca seismul cu magnitudine 5,8 să lovească zona Washington, D.C., pe 23 august 2011, unele animale de la Grădina Zoologică Smithsonian au început să se comporte ciudat. Printre ele s-au numărat lemurii, care au început să scoată țipete puternice cu aproape cincisprezece minute înainte ca pământul să înceapă să tremure.

 

În studiul din săptămâna aceasta vom analiza unele exemple de neliniște umană ciudată, cauzată nu de dezastre naturale iminente, precum cutremurele, ci, mai degrabă, de starea de păcat intrinsecă a ființelor umane căzute – oameni care și-au găsit odihna în ceea ce Hristos le oferă tuturor celor care vin la El în credință și în ascultare.

 

 

Studiu la rând:

Biblia: Luca 15–21

1. Ce a spus Domnul să facem cu ajutorul bogățiilor nedrepte?
2. Ce făceau cei pentru care Domnul a spus special o pildă?
3. Cui i-a spus Domnul că nu a cunoscut vremea când a fost cercetată?
4. Cu ce anume a spus Domnul că ar putea să ni se îngreuneze inimile?

 

Ellen G. White: „Evanghelizare”, subcapitolul „Educația și pregătirea profesională”

5. Care este marele obiectiv al educației?

 

 

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO