[sâmbătă, 28 noiembrie] Educația în artă și științe
Text de memorat:
Psalmii 19:1
„Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui”.
Educația include ceea ce poartă denumirea de „arte și științe”. Dar ce implică învățarea sau predarea lor din perspectivă biblică? Punem la dispoziție pur și simplu versete selectate din Biblie care se referă, de exemplu, la un aspect specific al medicinei moderne sau al istoriei artei? Făcând astfel, putem asocia lecțiile noastre practice cu puterea uimitoare a lui Dumnezeu de a crea lumea noastră complexă. Dar o simplă înglobare a Scripturilor într-o lecție dintr-un manual este doar o mică parte din adevărata educație, cea care este salvatoare și răscumpărătoare.
Pentru ca un asemenea tip de educație să funcționeze cu adevărat, avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu care să inspire învățătura din fiecare materie, de la cele umaniste până la cele despre biologia moleculară. Fără el, putem pierde din vedere măreția lui Dumnezeu, suveranitatea Lui în calitatea Sa de Creator și Susținător al lumii noastre. Învățând să vedem cum privește Dumnezeu la creația Sa, ca fiind unitară și cu un scop, ne apropiem de înțelegerea modului în care anumite domenii ar putea și ar trebui să fie predate.
În această săptămână vom studia anumite principii cuprinse în modul în care pot fi predate artele și științele din perspectiva creștină asupra lumii.
Studiu la rând:
Biblia: Ieremia 26–32
1. Ce profet a prorocit, ca și Ieremia, împotriva cetății și a țării?
2. După ce criteriu a spus Ieremia că se poate recunoaște dacă un proroc este cu adevărat trimis de Domnul?
3. Despre cine scrie că, după ce s-a întors, s-a căit, și-a recunoscut greșelile și era rușinat?
4. În ce se păstrau documentele de vânzare-cumpărare în timpul lui Ieremia?
Ellen G. White, „Evanghelizare”, subcapitolul „Ferirea noilor membri de greșeli…”
5. Ce se va întâmpla cu aceia care își urmează propria gândire și propriile căi?
Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO