Studiul 13

Sambata , 22 decembrie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: 1 Tesaloniceni 4:16-18; Apocalipsa 20; 1 Corinteni 4:5; Romani 8:20-22; Apocalipsa 21:11–22:5; Apocalipsa 21:3.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu vor mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” (Apocalipsa 21:4)

Gândul central: Este important să înţelegem bine ce este mileniul, când va începe şi ce va urma după aceea.

Scriitorul englez Thomas More (1478-1535) a inventat cuvântul Utopia pentru a denumi o insulă imaginară în care există un sistem social şi legal aparent perfect. De atunci, cuvântul a fost întrebuinţat peiorativ, cu sensul de idee fantezistă şi de ideal iluzoriu. Au existat destui oameni care au încercat să creeze „utopii”, dar care au eşuat lamentabil de fiecare dată. Totuşi Biblia ne vorbeşte despre o lume perfectă reală. Într-un anumit sens, ea este obiectivul pe care l-a urmărit Dumnezeirea de la căderea omului şi până astăzi. Dumnezeu vrea să-i aducă pe oameni înapoi, în lumea desăvârşită pe care a creat-o pentru ei.

Hristos Îşi va încheia în curând lucrarea pe care o face în Sanctuarul ceresc, în favoarea mântuirii oamenilor. După aceea va coborî pe pământ a doua oară, într-o slavă nemaiîntâlnită, îi va învia pe sfinţii care au murit, îi va lua cu El împreună cu sfinţii în viaţă şi va domni împreună cu ei în ceruri timp de o mie de ani.

Perioada aceasta poartă denumirea de mileniu (perioadă de o mie de ani). Începutul mileniului marchează inaugurarea singurei lumi perfecte de după căderea omului în păcat din Grădina Eden.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO