Studiul 1

Sambata , 29 septembrie 2012

 

Pentru studiul din săptămâna aceasta, citeşte: Geneza 3:15; Apocalipsa 12:1-17; Isaia 14:4-21; Ezechiel 28:12-19; Isaia 53:6; Romani 1:20-28; Ioan 16:2.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul, şi tu îi vei zdrobi călcâiul.” (Geneza 3:15)

Gândul central: Tema marii lupte este conceptul-cadru care asigură coeziunea sistemului de convingeri al adventiştilor de ziua a şaptea.

S-a spus că nevoia este mama invenţiei. În acest caz, cuvântul „mamă are sensul de „sursă”, „forţă motrice”, „fundament”; nevoia sau necesitatea îi determină pe oameni să acţioneze. De exemplu, nevoia de a respira un aer mai curat este fundamentul, forţa motrice din spatele căutării de alte surse de energie în afară de combustibilii fosili.

La fel ca în cazul invenţiilor de acest tip, şi sistemul de convingeri are nevoie de un fundament, de un principiu care să-l explice.

Adventiştii de ziua a şaptea susţin un corp de 28 de puncte fundamentale de credinţă. Aceste convingeri au ca fundament conceptul pe care noi îl numim „marea luptă”. Fiecare dintre cele 28 de puncte fundamentale se leagă de un anumit aspect al acestui conflict cosmic. Convingerile pe care le vom studia trimestrul acesta vor căpăta sensul cuvenit dacă vor fi aşezate pe fundalul temei marii lupte. Săptămâna aceasta, vom studia câteva dintre aspectele esenţiale ale acestui fundament.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO