Studiul 6

Duminica , 6 mai 2012

 

Relaţia personală cu Isus va determina în mod direct succesul mărturiei noastre despre El. Este simplu să învăţăm câteva formule de mărturie personală şi evanghelizare şi apoi să mergem în lucrare în propria înţelepciune şi putere! Desigur că Dumnezeu poate binecuvânta şi aceste eforturi, dar nu trebuie să uităm niciodată că lucrarea este a Lui şi că noi o împlinim prin puterea Sa. Ce ne propunem de fapt: să le împărtăşim oamenilor din cunoştinţele noastre (nu încape îndoială că şi ele sunt importante) sau să îi încurajăm să dezvolte o relaţie spirituală puternică? Cum le putem transmite altora ceva ce noi nu avem?

Au existat întotdeauna oameni care, deşi slabi în credinţă, deşi se aflau pe punctul de a cădea de la credinţă, au fost folosiţi de Dumnezeu pentru a-i conduce pe alţii la Isus. În urmă cu câţiva ani, într-un oraş, o tânără a devenit membră a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi a depus eforturi neobosite pentru a-l câştiga pe fratele ei. După câţiva ani, fratele ei s-a botezat. La o lună după aceea, sora a renunţat definitiv la credinţă. Există şi astfel de situaţii, dar realitatea este că mărturia noastră va fi puternică în măsura în care relaţia noastră cu Isus este puternică.

1. Citeşte Faptele 4:13,14. Ce ne spun aceste texte despre relaţia lui Petru şi Ioan cu Isus? Ce au putut ei să facă datorită acestei relaţii? Ce înseamnă cuvintele „au priceput că fuseseră cu Isus”? Cum arată un om care „a fost cu Isus”?

Fapte 4

13. Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus.
14. Dar, fiindcă vedeau lângă ei pe omul care fusese vindecat, nu puteau zice nimic împotrivă.

Lecţia din Cuvântul lui Dumnezeu este destul de clară. Când ne gândim la câmpul misionar personal, când constatăm că holdele sunt gata de seceriş şi că e nevoie urgentă de lucrători, devenim mai dornici după o relaţie mai apropiată şi mai stabilă cu Domnul, o relaţie prin care să primim acea putere pe care altfel nu o avem.

Cum este relaţia ta personală cu Isus? Ce descoperă simpla ta prezenţă, modul în care vorbeşti, modul în care te porţi şi felul în care îi tratezi pe alţii despre relaţia ta cu Isus? Fii cât se poate de onest cu tine însuţi!

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO