Studiul 13

24 martie 2012

 

Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: 2 Petru 3:1-10,13; Ioan 14:2,3; Daniel 2:44; Evrei 9:28 şi cap. 11; Apocalipsa 6:9-11; Luca 12:42-48.

Sabat după-amiază

Text de memorat: „Iată, Eu vin curând şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui.” (Apocalipsa 22:12)

Gândul central: Când va reveni Domnul Isus? Cine ştie? Într-un anumit sens, răspunsul la această întrebare nu contează. Ceea ce contează este că El revine!

La sfârşitul anilor 1990, mulţi se întrebau dacă lumea va reuşi să supravieţuiască până în noul mileniu. Apoi a venit şi anul 2000 şi a trecut. Potrivit unora, modul de calculare a timpului era greşit şi anul 2001 era de fapt primul an din noul mileniu… Dar iată că ne aflăm tot aici.

Spre deosebire de alte numeroase credinţe creştine, adventiştii de ziua a şaptea cred că a doua venire a lui Hristos este aproape. Chiar şi reporterii seculari comentează uneori, în cadrul ştirilor, faptul că lumea pare a se apropia tot mai mult de o mare criză de natură politică, ecologică, economică, militară sau o combinaţie a tuturor acestora. Nu trebuie să fii specialist în profeţie biblică pentru a-ţi da seama că lumea se află în pragul unei catastrofe.

Nimic din toate acestea nu trebuie să ne surprindă; de altfel, aproape toate profeţiile biblice referitoare la timpul sfârşitului conţin previziuni destul de sumbre cu privire la starea lumii înainte de revenirea lui Isus. Şi, surpriza surprizelor, noi trăim acum exact în această lume!

Când va reveni Domnul? Nu ştim. Dar ştim că El va reveni curând şi aceasta e tot ce contează.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO