Studiul 8

12 noiembrie 2011


Pentru studiul de săptămâna aceasta, citeşte: Galateni 3,26 – 4,20; Romani 6,1-11; Evrei 2,14-18; 4,14.15; Romani 9,4.5.

Text de memorat: „Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi, dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor prin Dumnezeu.” (Galateni 4,7)

Sabat după-amiază

Pavel le spune galatenilor că ei nu ar mai trebui să trăiască şi să se poarte ca nişte robi, ci ca nişte fii şi fiice ale lui Dumnezeu, cu toate drepturile şi privilegiile pe care le presupune acest statut. Situaţia lor se aseamănă cu povestea unui nou-convertit descurajat, care a venit să stea de vorbă cu creştinul chinez Watchman Nee.

– Oricât m-aş ruga, oricât m-aş strădui, nu reuşesc să Îi fiu credincios Domnului meu. Cred că am să-mi pierd mântuirea!

– Vezi tu câinele ăsta? l-a întrebat Nee. Este câinele meu. Eu singur l-am dresat: nu face mizerie, e mereu ascultător, e o plăcere să îl am în casă. Dar, în bucătărie, e băiatul meu, care încă e mic. El face dezordine, aruncă mâncarea, îşi murdăreşte hainele, nu ascultă deloc. Dar cine va moşteni tot ce am? Nu câinele, ci băiatul meu este moştenitorul meu! Tu eşti moştenitorul lui Isus Hristos, pentru că El a murit pentru tine.” – Lou Nicholes, Hebrews: Patterns for Living , pag. 31

Noi suntem moştenitorii lui Dumnezeu, nu pentru că am avea vreun merit, ci datorită harului Său. În Hristos, avem mult mai mult decât am avut înainte de păcatul lui Adam; aceasta este ideea pe care Pavel se străduieşte din răsputeri să le-o imprime în minte credincioşilor galateni, care se abătuseră atât de repede de la calea credinţei.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO