Planul lui Dumnezeu pentru emoţiile dureroase

7. Care este făgăduinţa Mântuitorului cu privire la durere şi la întristare? Ioan 16,20-24

Pasajul acesta este o sursă de speranţă pentru oricine trăieşte o durere fizică sau psihică. Iată câteva lucruri pe care le putem învăţa de aici:

Lumea pare a fi plină de oameni fericiţi. Adeseori, credinciosul priveşte în jur şi înţelege că viaţa este nedreaptă. Oamenii răi par a duce o viaţă liniştită, în timp ce mulţi oameni consacraţi lui Dumnezeu suferă. Însă Isus ne asigură că starea aceasta nu va dura la nesfârşit. Pe de altă parte, ştim că, de multe ori, aparenţele înşală. Tendinţa noastră este să credem că alţii sunt mai fericiţi şi mai plini de succes decât noi.

Durerea, suferinţa şi tristeţea se vor transforma în bucurie. Acesta este mesajul principal al făgăduinţei Mântuitorului. Credincioşii nu trebuie să uite că suferinţa va trece şi, mai mult decât atât, că va fi înlocuită de bucurie.

Durerea va fi uitată. Amintirile neplăcute ale trecutului ne tulbură liniştea. Mulţi psihoterapeuţi depun eforturi uriaşe ca să îndepărteze din viaţa pacienţilor lor efectele trecutului. Domnul ne asigură că, în curând, urmaşii Săi vor uita durerea, la fel cum o mamă uită de durerile naşterii după ce îşi vede copilul.

Nimeni nu ne va răpi bucuria. Bucuria oferită de Domnul este diferită de bucuria pe care o cunoaştem în viaţa aceasta. Isus ne oferă o bucurie completă, nesfârşită, pe care niciun duşman nu ne-o va putea răpi.

Nu vom mai suferi nicio lipsă. Domnul afirmă că cei neprihăniţi nu Îl vor mai întreba nimic. Nu va mai fi nevoie să Îi facă cereri şi rugăminţi, pentru că toate nevoile lor au fost împlinite.

Cum poţi să-ţi păstrezi încrederea în făgăduinţa că întristarea ta se va preface în bucurie? Cum te ajută această făgăduinţă să depăşeşti adversităţile vieţii? Cum poţi folosi făgăduinţele Domnului Isus pentru a încuraja o persoană îndurerată?

_________________________________________________________________________________________________

Ioan 16

20. Adevărat, adevărat vă spun că voi veţi plânge şi vă veţi tângui, iar lumea se va bucura; vă veţi întrista, dar întristarea voastră se va preface în bucurie.
21. Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul; dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume.
22. Tot aşa şi voi: acum sunteţi plini de întristare; dar Eu vă voi vedea iarăşi, inima vi se va bucura, şi nimeni nu vă va răpi bucuria voastră.
23. În ziua aceea, nu Mă veţi mai întreba de nimic. Adevărat, adevărat vă spun că orice veţi cere de la Tatăl, în Numele Meu, vă va da.
24. Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi, şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină.

_________________________________________________________________________________________________


Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO