Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Gen. 2,10; Is. 40,31; Mat. 9,2-7; Ioan 4,1-26; 9,1-11; Rom. 6,1-6.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Dar oricui va bea din apa, pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă, care va ţâşni în viaţa veşnică.” (Ioan 4,14)

Este uimitor cât de uşor ne pot duce în eroare simţurile. Pământul se roteşte în jurul axei sale cu aproape 1500 km/h, iar în jurul Soarelui cu aproximativ 30 km/s.

În ciuda acestei duble mişcări, nouă ni se pare că Pământul stă nemişcat. În acelaşi timp, obiecte precum scaunul, masa, pietrele şi oamenii (materia, în principiu), deşi simţurile noastre ne spun că sunt solide, sunt în cea mai mare parte nişte spaţii vide. În fiecare moment, miliarde de particule subatomice, venite de la soare, trec prin trupul nostru şi noi nu simţim şi nu auzim nimic.

În ciuda aparenţelor, corpul omenesc este alcătuit în cea mai mare parte din apă. Din apă? Da, organismul nostru conţine aproximativ 60% apă. Creierul nostru, oricât de incredibil ni s-ar părea, conţine aproximativ 85% apă, iar oasele 10-15%.

Apa, acest lichid miraculos şi uimitor, este vitală pentru orice fiinţă vie. Fără apă, nu am putea trăi. Săptămâna aceasta, vom studia despre influenţa acesteia asupra spiritului şi asupra trupului nostru.

Ideea centrală: Dumnezeu este Izvorul apei fizice şi al celei spirituale, care sunt esenţiale pentru viaţa noastră.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO