Pentru studiul din această săptămână, citeşte: Gen. 2,16.17; 3,1-13; Deut. 30,10-19; Ps. 119,11; Col. 3,2; Evr. 11,8-10.

Sabat după-amiază

Text de memorizat: „Daniel s-a hotărât să nu se spurce cu bucatele alese ale împăratului şi cu vinul pe care-l bea împăratul.” (Daniel 1,8)

Jackie şi Carol, două surori între care este o diferenţă de vârstă de doi ani, au crescut împreună într-o familie iubitoare. Când a ajuns la adolescenţă, Jackie s-a dedicat cu sârguinţă învăţatului. A fost o elevă bună şi, după absolvirea liceului, a intrat la Facultatea de management. Astăzi ocupă o poziţie de răspundere într-o companie de investiţii, este căsătorită şi are casa ei.

Carol a ales să petreacă şi să se distreze. A abandonat liceul şi a început să fumeze, să consume alcool şi alte droguri. Astăzi îşi creşte copilul singură, trăieşte din indemnizaţia de la stat, se află într-o instituţie unde este tratată pentru dependenţa de droguri şi încă este invidioasă pe succesul surorii ei, deşi orgoliul nu ar lăsa-o să admită acest fapt.

Ambele fete au avut aceleaşi oportunităţi, aceleaşi şanse şi tot atâtea ocazii de a alege. Jackie a ales un drum, iar Carol, alt drum. Acum fiecare culege roadele alegerilor sale.

Alegeri – toţi ne confruntăm cu ele, toţi trebuie să alegem şi apoi să culegem consecinţele. De aceea întrebarea importantă pe care toţi trebuie să ne-o punem este aceasta: Ce anume să alegem? De unde ştim că alegem bine? Săptămâna aceasta, vom studia despre puterea de a alege.

Ideea centrală: Dumnezeu le-a dat oamenilor puterea de a alege. Însă alegerile sunt urmate de anumite consecinţe.

Cursuri pentru sănătate spirituală pe SOLASCRIPTURA.RO